2013. december 6.

Nógrád XXIV. évf. 8. szám 1968. január 11.

4.p.”Középen piros rózsák”   -  (th)   -

„Ez az év így kezdődött 12 kisterenyei úttörő számára: az általános iskola tanáraival, Klucsik Györgyi úttörő csapatvezetővel, Mátraházi Ferenccel, a járási úttörőtitkárral és Fenyvesi József iskolaigazgatóval január 6-át és 7-ét Szlovákiában töltötték. Fenyvesi József iskolaigazgató először a szlovákai fenyveseket emlegeti:

-Vasárnap az ottani pajtásokkal, s a község vezetőivel kimentünk a ragyolci temetőbe, ahol megkoszorúztuk a partizánok sírját. …

…A kisterenyei pajtásokat egyébként ragyolci társaik látták rendkívül szívélyesen vendégül. A két iskola ugyanis immár két éve kapcsolatban áll egymással. A ragyolci pajtások múlt év májusában töltöttek néhány napot Kisterenyén a mostani Szlovákai látogatás ennek viszonzása volt.

Vidám élményekben sem volt hiány e két röpke nap alatt Ragyolcon. A szlovák pajtások már az országhatárnál várták kisterenyei vendégeiket, akik bányászlámpát vittek jelképes ajándékul sárgarézből. …

…Emlékezetes volt a közös kultúrműsor is, amelyen az ottani kilencedik osztályosok közül is többen részt vettek. … A kisterenyeiek közül Ragyolcon a nyolcadikos Czirják Irénnek volt sikere ’furulyaművészként’ ünnepelték. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése