2014. augusztus 17.

Nógrád XXVIII. évf. 100. szám 1972. április 29.

1.p.”Kilencedik alkalommal Élüzem – Újra a legjobbak között a Fűtőház”
„Tegnap tartotta az élüzemavató ünnepséget a MÁV Vontatási Főnökség kisterenyei üzemegysége. A fűtőház száznyolcvanöt dolgozóból álló kollektívája eddig kétszer részesült vezérigazgatói elismerésben, s ezúttal kilencedik alkalommal nyerte el az Élüzem címet.
Tavaly eredményes munkájával ismét rászolgált a Fűtőház a kitűntetésre. Tovább emelkedett a mozdonypark hasznosításának mutatója. Időszakos mozdonyjavítási kötelezettségének a kollektíva a múlt évben is eleget tett, sőt terven felül három mozdony időszakos javítását végezték el a dolgozók. Nemcsak a mozdonyok hasznosításában történt előrelépés, hanem a közlekedés és a szállítás zavartalanságában is. Csökkent az üzemeltetési költség, a megtakarítás majdnem kilencszázezer forint. Példát mutattak a dolgozók a társadalmi munkában, s más közös megmozdulásban. Tizennyolc brigád dolgozik a Fűtőháznál. Múlt évi munkájuk elismeréseképpen ebből hat brigád tagjai kapták meg az ezüstjelvényt a vele járó ötszáz forint jutalommal. Öt brigád vehette át a bronzplakettet. Ezzel háromszáz forint jutalom járt. Szép Sándor a Fűtőház vezetője Kiváló Dolgozó kitűntetésben részesült. Az ünnepség alkalmával összesen hetven dolgozót jutalmaztak. A köztük szétosztott összeg, majdnem harmincezer forint. Az estébe nyúló órákban megtartott ünnepségen részt vettek az igazgatóság, a vontatási főnökség, a társadalmi szervezetek képviselői. Az összegyűlt szocialista brigádok, a dolgozók előtt Hernádi István, a MÁV Igazgatóság vontatási főnökségének vezetője adta át a megtisztelő kitűntetést.”

7.p.”Nagybátony – Kisterenye rangadó”
„A Nagybátonyi Bányász – Kisterenyei Bányász NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés mindig sok izgalmat ígértek. Ez várható vasárnap is a szomszéd-vár rangadón. …
…Mit mutat a statisztika? A legutóbbi hét mérkőzésen Nagybátonyban öt hazai győzelem, egy döntetlen és egy vereség szerepel a mérlegen. A Nagybátony győzelme azért is valószínűbb, mert jobb játékosállománnyal rendelkezik, mint a Kisterenyei Bányász.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése