2014. július 6.

Nógrád XXVIII. évf. 67. szám 1972. március 19.

4.p.”Örömök és gondok”   - C.E. -
„Látogatóban a kisterenyei gimnáziumban.
Mindennapi munkánk egyhangúságát elűzik az új, meg új problémák; egymást váltja öröm és gond. Így van ez a kisterenyei gimnáziumban is. A nevelőknek, - akik az órák közötti szünetekben is a gyerekekért dolgoznak – kijutott az új tavaszban mindkettőből.
Greman József tanár, a természetjáró szakkör vezetője elmondotta, hogy nagy terveik vannak tavaszra és nyárra. A Kilián-akció keretében minden osztály kirándulásra megy az idén, igyekeznek kihasználni minden hosszabb szünidőt. Tavaszi szünetben a Zemplén-hegységben túráznak, érettségi szünetben pedig a Bakonyban lesz kirándulásuk. Tanév végén építőtáborba mennek a tanulók, a fiúk Tatára, a lányok Aligára. Utána egy-egy hét vidám pihenés következik a Balatonon. Lesz ott hajókirándulás és sok egyéb kedves szórakozás a diákoknak, mégpedig igen kedvezményes áron. Mindössze száz forintba kerül személyenként az egyhetes üdülés. …
…A gondokból jócskán kijutott Almási Ferencné tanárnőnek is. Országos hírű együttese az ÁFÉSZ és a gimnázium tánckara három nagy fellépés előtt áll.
Első a Ki mit tud? mai megyei döntője, amelyből természetesen nem maradhat ki ez  a kitűnő tánccsoport.
Augusztusban a balatoni SZÖVOSZ-fesztiválra mennek, aztán pedig a Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő Észak-Magyarországi ősz ’72 fesztivál várja őket.
Ezek a fellépések ugyan nem okoznak gondot Almási tanárnőnek; nem olyan együttes az övé, amelyet félteni kell, hiszen szerepeltek már egy próba után is kitűnően. Akkor felhősödik el egyébként mindig vidám arca, amikor elmondja, hogy milyen nagy problémájuk a zene. A táncosok felkészültek, de nincs zenekar. A tornateremben még csak elboldogulnak a zongorával, no de a színpadon! Azt nem lehet hallani a lábak ütemes zajától. …
…Nem lett volna már időszerű összehozni egy diákzenekart? …”

8.p.”Hírek”
„Országos vásár. Kisterenyén április 11-én rendezik meg az országos vásárt. …’

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése