2013. október 17.

Nógrád XXII. évf. 9. szám 1966. január 12.



5.p.”Bisztró épül Kisterenyén”

„Közel tizenkét esztendeje sincs elfogadható közétkeztetés Kisterenye községben. Több mint tíz éve szűnt meg működni a helyi földműves szövetkezet kezelésében lévő kisvendéglő. Azóta csupán vágy maradt a korszerű étterem- cukrászda- presszó együttes építése. A terv már tavaly is közel járt a megvalósuláshoz. A terenyei új bisztró – 350 ezer forintos költséggel – ugyanis javában épül, és az eredeti terv szerint december végén kellett volna átadni a községnek. A megyei vendéglátó vállalat nemrégiben tervmódosítást hajtott végre. Az új határidő szerint február elsején adják át  rendeltetésének a bisztrót. Jelenleg gondot okoz az egészséges ivóvíz bevezetése, és mindaddig amíg ez a probléma megoldatlan a megyei KÖJÁL nem engedélyezi a közétkeztetést. A tervek szerint az egészséges ivóvizet a közeli Népkertből vezetik majd az új bisztróhoz.”


6.p.”Négymillió a tsz-ek közművesítésére”

„…Ezidén is folytatódik a termelőszövetkezetek közművesítése. Csaknem négymillió forintot fordítanak erre 1966-ban. A már jóváhagyott tervek közül a Kisterenyén, Nagybátonyban … építendő külső vízhálózat, illetve kutak létesítésére a költségvetés elkészült, jórészt a tervek is rendelkezésre állnak. Ezért ezekben a helységekben még az első negyedév során hozzálátnak a kivitelezéshez.”


6.p.”Meglopta jótevőjét”

„B. J. tavaly Kisterenyén vállalt munkát. Elhelyezkedésében sógora is segített azzal, hogy szállást nyújtott számára. B. rútul visszaélt rokona jóságával. Az alvó ember zsebéből az első adandó alkalommal háromezer ötszáz forintot lopott, s azzal nekivágott a nagyvilágnak. Amikor röviddel később elfogták, csak néhány tízest találtak nála. A többit eldorbézolta. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése