2013. november 17.

Nógrád XXIII. évf. 115. szám 1967. május 18.

4.p.”Homályos körvonalak…”   -   Pataki László   -
„…Miután a nógrádi szénbányászat jövője nagyon is kérdéses, és mert a megyei bányákban sok a fiatal – egyre inkább sürgető feladat létrehozni olyan tanfolyamokat, amelyek segítségével időben átképezhetnék gyári munkára, elsősorban szakmunkára, a fiatalokat. Kisterenyén ipartelepítés folyik, oda is kellenének idővel szakmunkások, ezért fontos, nagyon fontos az átképzés bevezetése. … Az idézet Huszár Imrétől a mizserfai bányaüzem gépműhelyében dolgozó aranyérmes ifjúsági szocialista brigád vezetőjétől való. Ő így látja.Egy szakember, Adorján Henrik, a Nógrádi Szénbányászati Tröszt gépészeti osztályának vezető főmérnöke ezzel kapcsolatban azt mondja:
-A Vörös Csillag Traktorgyárral kooperáló kisterenyei telepünk fejlesztési terve itt fekszik előttem, itt vannak a számok, a várható fejlesztést tartalmazó adatok. Terveink szerint az év végére 140 dolgozót tudunk foglalkoztatni a kisterenyei telepen. …
…A kisterenyei bányaüzem egykori gazdasági épületeiben elhelyezett traktorgyártó telepen vegyes kép fogad. Vegyesek a benyomások is. Kialakulatlanság, kezdeti állapot. …




Éjszaka a kisterenyei bánya osztályozóján dolgozott Szabó Anna, Telek Erzsébet és Kurcsik Erzsi. A műszak után társadalmi munkában serénykedtek a traktorgyári telepen.”
6.p.”Hírek”
„-Korszerűsítik a juhászatot a kisterenyei és a nógrádkövesdi állami gazdaságokban. A szükséges beruházásokra az idén központi támogatásból több mint 3 millió forintot fordítanak.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése