2013. november 17.

Nógrád XXIII. évf. 123. szám 1967. május 27.

4.p.”Helyiség kellene”  -  MÁV Utasellátó Üzemi Vállalat, Budapest  -
„Kisterenye jővője – És néhány szó közelmúltjáról… c. cikkre értesítem T. Címet, hogy tisztában vagyunk a Kisterenye állomáson üzemelő egységünk korszerűtlenségével. A jelenlegi állomásépület kicsi, megnövekedett forgalomnak már nem felel meg, így vállalatunknak, mint bérlőnek – a bérbeadó a MÁV, - nagyobb helyiséget, illetve területet adni nem tud. …
…A MÁV terveiben 1968-ig bezárólag az állomásépület korszerűsítése, vagy bővítése nem szerepel. A közeljövőben azonban az illetékes MÁV igazgatósággal – többek között – Kisterenyén is helyszíni szemlét fogunk tartani, és amennyiben mód lesz valamilyen bővítési lehetőségre, akkor azt természetese megragadjuk. Tesszük ezt azért is, mert ismerjük Kisterenye és a vidéki fejlesztési perspektíváját így kétségtelen nagyobb és korszerűbb utasellátási egységre van szüksége az állomásnak.”
6.p.”Kisdobosok, úttörők avatása. A kisterenyeiek nyerték a KISZ KB Vörös selyem zászlaját”
„Vasárnap rendezik meg szerte a megyében a gyermeknapot, amelyre a nőtanácsok, a szülők mellett az iskolák úttörői, kisdobosai is lázasan készültek. A megye valamennyi iskolájában ezen a napon ünnepélyes külsőségek között avatják az úttörőket, kisdobosokat, több helyen kultúrműsorral kedveskednek a pajtásoknak. A megye számos községében a névadószülők vendégelik meg a felavatott kisdobosokat, úttörőket. ……Lázasan készülődnek a kisterenyei pajtások is, akik az elmúlt évi jó munkájuk és a ’Vörös zászló hőseinek útján’ mozgalom keretében országosan is figyelemre méltó teljesítményt értek el. Kisterenyén vasárnap délután 3 órakor rendezik az ünnepséget, ahol a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottsága Vörös selyemzászlaját az Úttörők Országos Elnöksége megbízásából Kaszás Ambrus adja át. ..”
6.p.”Hírek”
„-Női kertészeti szocialista brigád alakult a kisterenyei termelőszövetkezetben. A tíz főből álló brigád a közös gazdaság negyvennégy holdas kertészetében dolgozik.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése