2013. november 24.

Nógrád XXIII. évf. 232. szám 1967. október 1.

12.p.”Ma kezdődnek a Kisterenyei Kulturális Hetek”
„Nagyszabású, több hetes eseménysorozat kezdődik ma, vasárnap Kisterenyén. A salgótarjáni járási művelődésügyi osztály irányításával rendezendő Kisterenyei Kulturális Hetek célja a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 50. évfordulójának méltó megünneplése, a község kulturális életének fellendítése.
Az október 1-től november 7-ig tartó programban ismeretterjesztő előadásokra, filmvetítésekre, öntevékeny művészeti együttesen bemutatóira kerül sor.
 A Kisterenyei Kulturális Hetek során az érdeklődő ha kiállítást láthatnak, többek között a Nagy Októberi Szocialista Forradalom hatása Magyarországon. Megyénk munkásmozgalmának nagyjai, Kisterenye története, Képek a szovjet emberek életéből címmel, az irodalmi klub helyiségében pedig állandó jellegű könyvkiállítás nyílik szovjet írók műveiből.
A kulturális hetek vasárnapjain rendezik meg a művelődési otthonban a kulturális szemlék bemutatóit. Ma, a program első vasárnapján az irodalmi színpadok és szavalók állnak a közönség elé. Október 8-án a tánczenekarok és a táncdalénekesek, október 15-án a színjátszók, október 22-én a népi zenekarok, népdalénekesek, népi táncosok találkozóját rendezik meg. …
…A Kisterenyei Kulturális Hetek ismeretterjesztő tematikája szintén változatos sorozatot ígér. Hetenként két alkalommal lesznek ismeretterjesztő előadások a nagyközönségnek, egyéb napokon a délutáni órákban tanárok, könyvtárosok, népművelők és gyermekek részére. …
…Megrendezik a községi úttörők és a Pajtás Újság szerkesztőségének ankétját, október 29-én a veteránok és KISZ-fiatalok találkozójára kerül sor, majd november 7-én, a kulturális hetek záróünnepségén szovjet és más külföldi diákok részvételével nagyszabású ifjúsági találkozó színhelye lesz a község.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése