2013. március 29.

Szabad Nógrád IX. évf. 14. szám 1953. február 18.

1.p. „Következetes harcot a párt- és kormányhatározatok végrehajtásáért a széntermelési terv teljesítéséért”
"…Legtöbb üzemünknél meg van szervezve a harmad pártszervezet, pártcsoport bizalmi hálózat, csak éppen nem bízzák meg őket feladatokkal. Kisterenyén például nem merik megbízni taggyűlések megtartásával és még a tagkönyvek kiosztását is maga a bányász -pártbizottság végezte. ….
…Egyes helyeken nem tartják be a szervezeti szabályzatot, bányász-pártbizottságaink nem hívták össze a választmányt – mint pl. Kisterenyén.”

3.p.”Hogyan készül a kisterenyei tanács a tavaszi munkák sikeres elvégzésére.”

"A kisterenyei tanács mezőgazdasági előadója, Oravecz Józsefné dolgozó parasztasszony. A február 9-i tanácsülésen kezdeményezésére a dolgozó parasztok megfogadták, hogy a tavaszi munkákról szóló minisztertanácsi határozatot végrehajtják. A sok hozzászóló dolgozó közül kivált ifj. Koós-hutás László felszólalása, aki párosversenyre hívta ki Vas Ferencet. Versenykihívásában megfogadta, hogy a szántást március 30-ig befejezi, a trágyázást 10 napon belül elvégzi. Helytelen volna azonban azt hinni, hogy Kisterenyén már nincsenek hibák. Ha például megvizsgáljuk F.J. és F.L. munkáját, azt látjuk, hogy ez a két dolgozó nem teljesítette kötelességét és arra hivatkoztak, hogy ők már régen lemondtak a földjükről és ahelyett, hogy most lemaradásukat igyekeznének behozni, igájukat fuvarozásra használják. …”

4.p. „Vándor szülői értekezlet Kisterenyén” – Dr. Bernáth József  - igazgató helyettes
„Iskolánk a salgótarjáni Állami Közgazdasági Középiskola tanári testülete elhatározta, hogy a szülőkkel való fokozottabb együttműködés érdekében, nagyobb vidéki központokban vándor szülői értekezletet tart. Az első ilyen értekezletet Kisterenyén tartottuk. A szülők nagy számmal – mintegy 50 – jelentek meg az értekezleten, nagy érdeklődéssel hallgatták a beszámolót. …
…Részletes felvilágosítást adtunk a szülőknek a tandíjfizetésről, a kollégiumi és a tanulószobára való felvételről, a továbbtanulásról. Az értekezleten részvevő két kisterenyei általános iskolai tanár azt mondta, nagyon sokat tanultak ők is ezen az értekezleten. Ennyi szülőt és ilyen érdeklődést még sosem láttak szülői értekezleten.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése