2013. március 31.

Szabad Nógrád IX. évf. 57. szám 1953. július 18.

2.p.”Kisterenye dolgozó népe örömmel fogadta pártunk kormányunk programját”
"Július 15-én a község két szélén megindultak a cséplőgépek. Nagy a sürgés-forgás, lázasan folyik a munka. Egyik gépnél a Vörös Október tszcs derék dolgozói, másik gépnél meg az egymást megelőzni kívánó dolgozó parasztok hordanak és közben csépelnek is. …
…mert az idő egész napon át kedvez, bár még egyes kalászokon érezni az előző napok nedvességét, ezeket gondosan szárítják, még a kicsépelt magot is kiterítik a napra, hogy jó minőségű, száraz szem kerüljön a magtárba.
Este 7 óra felé a község egyik és másik végéről is énekszó hallatszik. Majd kibontakozik a Vörös Október tszcs felvirágzott és zászlókkal díszített, éneklő dolgozókkal és úttörőkkel megrakott vontató traktora, a másik oldalról pedig a dolgozó parasztok feldíszített kocsijai. szinte egyszerre érkeznek a begyűjtőhely felé. Itt összeolvad az énekszó, majd büszkén lépnek le a dolgozók a zsákokkal megrakott járművekről, arcukról az öröm sugárzik, hiszen sikerült akaratuk. Első napon teljesítik beadásukat. A begyűjtőhely feldíszítve várja a dolgozókat. Az egybegyűlt községbeliek pedig éljenzéssel, nagy tapssal fogadják az első beszolgáltatókat.
Nagy Sándor tanácselnök pártunk és a község dolgozói nevében szeretettel köszönti a Vörös Október tszcs dolgozóit. …
…De köszöntötte az elnök elvtárs, Vass Ferenc, Szeberényi J. Dávid, Fekécs Ignác, Vass sotos István, Szomszéd G. István, Szomszéd R. István egyénileg dolgozó parasztokat is. …
…Most egy úttörő kislány lép egy szép virágcsokorral a 70 éves Szeberényi B. József tszcs elnök elébe… Ágasvári Sándorné ajkáról pedig szebbnél szebb népi énekek hangzanak fel. …"

4.p.Sport. Július 19-én kezdődik a megyei labdarúgó bajnokság II. fordulója
"...Megyénk labdarúgócsapatai nagy harcot vívtak a bajnokság első fordulójában, melynek eredményeként a kitűnően hajrázó Kisterenyei Bányász végzett az első helyen. A kisterenyei csapat kétségkívül jelenleg a legkiegyensúlyozottabb együttese a megyei bajnokságnak. A Kisterenyei Bányász SE-ben igen jó munka folyik. A fiatal sportolók a vezetőkkel az élen szépen kiveszik részüket az MHK-ból. A vezetőség nagy gondot fordít az utánpótlás nevelésére is. ...
...A kisterenyei Bányász SE elnökének Tanyai Kálmánnak jó munkája és a labdarúgók edzőjének, a népszerű Takács Zolinak lelkes, odaadó fáradozása nagyban segítette elő ezt a jó eredményt.
 Most már csak Koruhely, Hangrád, Puskás, Ponyi és a csapat többi tagjának további jó játékán függ, hogy ők képviseljék Nógrád megye labdarúgását az őszi osztályozó mérkőzésekben az NB II-be jutásért folyó küzdelemben."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése