2013. március 31.

Szabad Nógrád IX. évf. 39. szám 1953. május 16.

2.p.”Határidő előtt 17 nappal elvégezték a kisterenyei meddőkötélpálya földmunkálatait”
"A Nógrádi Szénszállító és Szolgáltató Vállalat dolgozói a választási békeversenyben többi között arra tettek fogadalmat, hogy az újonnan megépítendő 1100 méter hosszú kisterenyei meddőkötélpálya földmunkálatait a tervezett június 1-i határidő helyett május 17-re, a választások napjára befejezik. Juhász József kommunista brigádvezető 25 tagú brigádjával együtt becsületbeli ügynek tartotta  a vállalat kötelezettségeinek végrehajtását. Kemény, lelkes munka indult meg több mint 2800 köbméter föld megmozgatásáért és a lelkes brigádverseny meghozta a gyümölcsét. Vállalásukat túlteljesítve, május 13-án reggel büszkén jelentették, hogy fogadalmuknak eleget  tettek és az 1100 méteres új meddőkötélpálya  földmunkálatait befejezték  A kötélpálya megépítésénél a 25 tagú brigád átlagosan 165 százalékkal dolgozott, hogy annak határidő előtt való elkészítésével elősegítsék a Kisterenyei Szénbányák legnagyobb problémájának, az üres csille hiányának megszüntetését.
A meddőszállítást ezelőtt 300 csillével bonyolították le. Most az új kötélpálya üzembe helyezésével a csillék átlagos ötórás forgási sebességét egy órára csökkentik. De nemcsak a csillék forgási sebességét növelik meg a kötélpálya üzembe helyezésével. A szállítást eddig 33 dolgozó végezte, de az új meddőkötélpálya beindításával a szállításnál foglalkoztatottak száma 12-re csökken. A szállításnál felszabadult 12 dolgozót pedig más munkára, vagy a szénfal mellé tudják majd telepíteni."

4.p.”Gyengén folyik az MHK-munka a salgótarjáni járásban”
"Vegyenek példát a Kisterenyei Bányász Sportkörtől, ahol mintaszerű MHK-munka folyik és Tanyai Kálmán Sportköri elnök a sportkör munkáját az MHK-ra építi fel. De hasonló jó munka folyik a Kisterenyei Lokomotív Sportkörben, ahol minden lehetőséget elkövetnek, hogy a sportkör MHK-előirányzatát túlteljesítsék."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése