2013. március 29.

Szabad Nógrád IX. évf. 31. szám 1953. április 18.

1.p.”A segédaknász tanfolyam halllgatói” Mákos László –iskolavezető, Ónodi István- iskolabizalmi, Hortobágyi András- hallgató -
„A Kisterenyei Szénbányák patronálása alá tartozó segédaknász tanfolyam a választások sikere érdekében az alábbi felajánlásokat tették:
 1.       Az iskolai tanulmányi eredményét 4,3-ról 4,4-re emeljük.
 2.       A tanulócsoportokat megerősítjük, illetve a fejlettebb tanulók rendszeresen patronálják a gyengébbeket. …”

4.p.”A vas- és fémgyűjtési terv teljesítésével a választás sikeréért” – Széphalmi Gyula – Nógrád megyei Szövetkezetek Szövetsége St. –
„A községi tanácsok és földműves szövetkezetek vezetői vegyenek példát Kisterenye … községekről, ahol a vasbegyűjtési tervet már 70-75 százalékban teljesítették. DISZ-fiatalok! Úttörők! Szövetkezeti aktívák induljatok harcba az április 19. és 26-i vasárnapi nagy begyűjtő napokon minden vas- és fémhulladékért.”

4.p.”Labdarúgás”
„A megyei labdarúgó bajnokság elmúlt vasárnapi fordulójában is akadtak meglepetések. A Kisterenyei Bányász – Balassagyarmatról tért haza győztesen. Ez volt a forduló legnagyobb meglepetése. A kisterenyeieknél szembetűnő a hétről-hétre fokozódó jó teljesítmény. Ezek a bányászfiúk igen komolyan veszik az edzéseket, s szívvel játszanak minden mérkőzésükön. Balassagyarmaton is jó játékkal szerezték meg a győzelmet.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése