2013. március 29.

Szabad Nógrád IX. évf. 15. szám 1953. február 21.

2.p.”Példamutatóbban harcoljanak a kisterenyei szénosztályozó DISZ-fiataljai”
"…Megyénk területén a bányák és gyárak ifjúmunkásainak nagy többsége méltóan viseli ezt az elnevezést. Vannak azonban egyes üzemrészek, mint a  kisterenyei szénosztályozó, ahol igen sok ifjúmunkás dolgozik, de példamutatásuk nem eléggé domborodik ki. …
…A vontatás dolgozói, akik a mizserfai vállalattól és a kisterenyei vállalat különböző üzemeiből a szénosztályozóra továbbítják a talgókat és a tele csilléket, lelkiismeretes, jó munkát végeznek. Így Godó Saktai János 140, Balla József 139, Ozsgyáni József 138 százalékos eredményt ért el. Sokszor előfordul azonban, hogy 40-50 percet kell várakozniuk, mert nincs elég üres csille. Így volt ez az elmúlt napokban is, amikor a szénosztályozón 30 betegműszak-kiesés volt. Az ürítésnél így 8 dolgozó munkáját 4 embernek kellett elvégezni. Az üzemi DISZ-szervezet titkára, P.L. mint talgó beeresztő és mérlegelő dolgozik a kisterenyei szénosztályozón. Fölkérték arra, hogy segítsen az ürítésnél, de ő kereken kijelentette, hogy nem segíti elő az ürítés gyorsabb ütemét. Elnézte azt, hogy Borsos Pál és Jancsik Rezső, két 60 éven felüli dolgozó magárahagyatva küszködjön a nehézségekkel . …”

4.p.”A szovjet film ünnepe”
„Kisterenyén a megnyitó ünnepi díszelőadásán zsúfolásig megtöltötte a közönség a mozi helyiségét. Az úttörők elénekelték a szovjet és a magyar himnuszt. Az ünnepi beszédet az iskola igazgatója tartotta. Emelte az est szépségét a kisterenyei tánccsoport szereplése, akik népi táncukkal mindjárt szemléltetően bemutatták, mennyit tanult népünk a szovjet néptől, a szovjet művészektől kulturális téren is. A műsor után a „Tengerészbecsület” című nagysikerű szovjet film került bemutatásra és a közönség nagy érdeklődése a film iránt, a tetszés azt bizonyítják, hogy többször is szívesen megnézi ugyanazt a filmet, hiszen Kisterenyén már harmadszor került bemutatásra ez a film, mégis zsúfolva volt a nézőtér.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése