2014. április 22.

Nógrád XXVII. évf. 172. szám 1971. július 23.

3.p.”Nők a nőkért”  - Kemény Erzsébet  -
„Kisterenyén. Eredményes munkát végzett a kisterenyei nőbizottság is. A bérek rendezésével nem volt tennivalójuk, mert a szövetkezetnél érvényesül az egyenlő munkáért egyenlő bér elve. A szakképzettség pedig százszázalékos, ezért tanfolyamokat sem szerveztek most. Elérték viszont, hogy az üzletek nyitva tartása a nődolgozókhoz alkalmazkodik, hogy az igazgatóság és a felügyelő bizottság negyven százaléka nő, és hogy az irodai dolgozók minden második szombatja szabad.
Igyekeznek megoldást találni a kiskereskedelemben dolgozók szabadnapjára is, mert ezt most még csak a vendéglátóegységeknél tudták bevezetni. Az egyszemélyes vegyesboltoknál ez a hosszadalmas átadó- és átvevőleltár miatt még nehézségekbe ütközik.
Megkönnyíti a második műszakot a patyolatszolgáltatás bevezetése. Az adminisztratív dolgozók számára hűtőszekrényt vásároltak. A legtöbbjük ugyanis vidékről bejáró nő, és így a húsféleket Kisterenyén megvásárolhatják.”

8.p.”Hírek”
„-Országos vásárt tart augusztus 3-án a Kisterenye nagyközségi Tanács. …
-Jól sikerült félév. A MEZŐGÉP Vállalat Kisterenyei gyáregységében eredményesen zárták az első félévet. Mintegy húszmillió forintnyi árut értékesítettek, főleg mezőgazdasági gépalkatrészeket, kapus és kerítések gyártásából. A 220 főt foglalkoztató gyáregység nyeresége több mint ötmillió forint.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése