2014. április 22.

Nógrád XXVII. évf. 197. szám 1971. augusztus 23.

7.p.”Labdarúgó NB II.”   - Győri László  -
„Kossuth KFSE  - Kisterenye 1:1
Szentendre, 300 néző
Nagy hőségben hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés. …
…A szünet után megváltozott a játék képe. A vendégek bátran támadtak, mégis ők kapták a gólt. …
…Az I. félidőben jól védekező, és szünet után is bátran kitámadó Kisterenye ügyes taktikával, fegyelmezett játékkal értékes pontot szerzett.”

8.p.”Napi postánkból – Szódavízgondok Kisterenyén” - Koós Kálmán -
„Nógrád megyében a szódavízgyártás ’központja’ Pásztó, amely a környező falvakat is ellátja az annyira keresett szódavízzel. A két község – Kisterenye és Pásztó – nincs egymástól messze, mindössze tizenöt-tizenhat kilométer választja el a legszélső házakat. A mai, motorizált világban ez igazán nullának számít.
De az ellátással sajnos bajok vannak. Még télen is előfordult Kisterenyén, hogy napokon át nem lehetett szódavizet kapni. A szóda nem kimondottan közszükségleti cikk, de sok családban megszokták, és ha nincs, bizony bosszúságot okoz. Kisterenyén is sokan vásárolják. Ezért volna egy javaslatunk, mi lenne, ha a pásztói üzem Kisterenyén is felállítana egy fiókrészleget? Kisterenyének nagy a körzete, az ott lakók is szívesen veszik, ha vásárolhatnának. …
…Mivel Kisterenyének most már jó ivóvize van, minden bizonnyal alkalmas lenne – anyagilag kis beruházással – szódavíz gyártására. …”

8.p.”Hírek”
„-Kossuth-díjas szobrászművész szülőfalujában Cereden a kultúrparkban megrendezett alkotmány-napi ünnepségen a község meghívására részt vett idős Szabó István Kossuth-díjas szobrászművész is. Az idős alkotót – aki ceredi származású – a község lakossága jelképesen kenyérrel ajándékozta meg. A Kossuth-díjas szobrászművész ígéretet tett arra, hogy a jövőben mélyíti kapcsolatait szülőföldjével és szeptemberben munkájának egy részét bemutatja Cered lakosságának.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése