2014. április 22.

Nógrád XXVII. évf. 193. szám 1971. augusztus 17.

6.p.”Hidegzuhany melegben”  - Győri László  -
„Kisterenye – Leninváros 0:2
Kisterenye, 500 néző
A nagy melegben jó iramú játék alakult ki az idénynyitón. … Az első 20 percben fölényben játszott a Kisterenye, de Tarlósi és Nagymajdon eredménytelenül veszélyeztetett. …
…A 20. percben Tarlósit kézzel lerántották. a megítélt 11-esből Nagymajdon a bal kapufára lőtte a labdát. …
…A szünet után igyekezett a Kisterenye, és Nagymajdon újabb kapufát lőtt. Szomszéd közelről mellé támadott a Kisterenye, de a balszerencse melléjük szegődött. …”

6.p.”Röplabda – Jászberénybe került a Mátra-kupa”   - Forgó István  -
„A Mátra Kupa női röplabdatornát vasárnap Kisterenyén immár harmadszor rendezték meg. Először Jászberény, tavaly Kisterenye csapata szerezte meg a kupát. Ezúttal ismét Jászberénybe került a Mátra Kupa. …”

8.p.”Lánc az ajtón…”   -  (szokács)  -
„Két jó barát az mindig együtt már, mint Kisterenyén B. S. 24 éves munkakerülő és a 16 éves Sz. J., akit csakúgy mint idősebb társát, lopásért többször elítélték már. …
…Ez év márciusában a leleményes B. a Gyula-rakodón, ahol egyébként felhagytak a bányaműveléssel, a föld alatt kábeleket fedezett fel. Munkához látott az alkalmi bányász, és 110 kilogramm vörösrézből készült kábelt és 16 kilogramm ólmot lopott el – több mint hat és félezer forint kárt okozott -, s az ’árut’ eladta a MÉH-nek. A fényesen sikerült rézbányászás után, gondtalan hetek jöttek, majd újabb ’kirándulás’ következett, ezúttal a Kisterenyei vegyesüzem raktárhelyiségeihez. …”
8.p.”-Véradónapot rendeznek ma Kisterenyén. A térítésmentes véradást a művelődési házban rendezi a helyi Vöröskereszt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése