2014. április 30.

Nógrád XXVIII. évf. 3. szám 1972. január 5.

3.p.”1968-től működik Kisterenyén a háziipari exportszövetkezet. Jelenleg 60 bedolgozója van. A Kisterenyei régi iskolában kapott helyet az átvételi csoport. Havonta 1000-1200 gyermekruhát és női blúzokat állítanak össze a bedolgozók a Budapestről leküldött, leszabott anyagokból. A gyermekruhán és női blúzokon kívül casmilon szálból havonta 500-600 gyermeksapkát és hímzett bébifityulát készítenek. Termékük nagyrészt exportra készül.”


7.p.”Sport – Dezső lábadozik”
„Súlyos balesetet szenvedett 1970. szeptemberében Létrai Dezső, a Kisterenyei Bányász NB II-es labdarúgócsapatának hátvédje. Mindkét lába és medencecsontja eltörött. A tragikus eset óta már több mint egy év telt el, de Létrai Dezső még mindig betegállományban van. Hosszú időre búcsút mondott a labdarúgásnak, de reménykedik, hogy nem véglegesen.”

8.p.”Levelezőnktől – Örülünk az építésnek”    -   Koós Kálmán  -
„Kisterenyéről küldte be olvasók azt a levelet, amelyben arról ír, milyen örömet és megelégedettséget okozott Kisterenyén az a bejelentés, hogy megkezdik nagyberuházásként, a burkolólapgyár építését.
Mindenképpen nagy esemény ez Kisterenyén és környékén, ugyanis több ezer ember él, sok a nyugdíjas is, akinek munkaalkalom kell. Nem beszélve arról, hogy évre évre jelentkezik a fiatalok újabb és újabb csoportja állásért, elhelyezkedési lehetőségekre számítva.
Ezen segít a kormány döntése, amely a kisterenyei gyárépítést országos, nagyberuházás szintjére emelte. Kisterenye és környéke bányavidék volt. A bányászat már nem volt gazdaságos, mindenki megértette, hogy a szén kitermelése nem kifizetődő. A bányavidék megbecsülését érezzük a gyárépítésben, amely megfelelő munkaalkalmat teremt mindenkinek, aki dolgozni akar.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése