2014. április 22.

Nógrád XXVII. évf. 177. szám 1971. július 29.

5.p.”Levelezőnktől – Fűtőház Kisterenyén”   - Koós Kálmán, Kisterenye  -
„A félkör alakú, hatalmas fűtőház annak, aki először lép be ide, érdekes látványt nyújt. Üzemen kívül, javítás alatt álló mozdonyok. Némelyik alkatrészeire bontva, körülette sürgés-forgás.
A Kisterenyei Fűtőház dolgozói javítják a beteg mozdonyokat. A kovácsok, lakatosok, hegesztők gyorsan és egyöntetűen munkálkodnak azon, hogy mielőbb a síneken pöfögjenek a masinák.
Amit végeznek, nagyon komoly és felelősségteljes feladat. Sokan talán nem is tudják mennyi törődés, munka és fáradtság szükséges egy ilyen hatalmas gépmonstrum megjavításához. Szép Sándor a fűtőház főnöke, Cikora Árpád főnökhelyettes, Valecsik Árpád művezető és Szeberényi Sándor csoportvezető irányítja a feladatokat, küldi munkára az embereket, visel gondot mindenre.
A fűtőház dolgozói igazán minden dicséretet megérdemelnek. Szakismeretüket bizonyítja, hogy ezüstkoszorús Szocialista brigád cím tulajdonosai lettek. Emellett sok fiatalt segítenek a mesterség fortélyainak elsajátításában, szükség van rájuk, mert ők lesznek a jövő szakemberei. Amikor utazunk valahová vígan fut velünk a mozdony, gondoljunk egy kicsit azokra is, akik orvosai ezeknek a gépeknek.”

8.p.”Tanácskozás Kisterenyén”
„A Kisterenyei nagyközség közös Tanács Végrehajtó Bizottsága ma délelőtt tartja ülését. A végrehajtó bizottság elsőként azt vitatja meg, miképpen segítheti a tanács az eddigieknél is hatékonyabban a szövetkezeti és a magánerőből építendő családi házak kivitelezésének gyorsítását. Kisterenyén az építkezésekhez nyújtott segítségnek nagy szerepe van, mert egyre többen kívánnak saját erőből építkezni. Ezt követően a tanácskozás résztvevői megvitatják Kisterenye közbiztonságának helyzetéről szóló jelentkezést, majd egyéb ügyeket tárgyalnak.”

8.p.”Hírek”
„-Félmilliós nyereség. Teljesítette féléves tervét az ÁFÉSZ kisterenyei körzete. A kiskereskedelem, vendéglátóipar, szolgáltatás, szállítás közül legeredményesebb a kiskereskedelem 153 százalékos aránnyal. A szövetkezet féléves nyeresége több mint félmillió forint.

8.p.”Tapasztalatcsere”
„ A kisterenyei tanácsi bölcsőde dolgozói a napokban Szécsénybe utaztak tapasztalatcserére. A látogatást még az ősszel viszonozzák a szécsényiek.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése