2013. szeptember 7.

Nógrád XX. évf. 174. szám 1964. szeptember 4.


7.p.”Maguknak sütöttek pecsenyét az üzemi konyhán”

„Sz. P. és O. I. az általános iskola elvégzése után került adminisztrátornak a Kisterenyei Állami Gazdaságba. Mindkettőjük feladatkörébe tartozott, hogy az üzemi konyhán beváltható ebéd- és vacsorajegyeket a gazdaság dolgozóihoz eljuttassák, s hogy a jegyek árával elszámoljanak. …

…Tavaly decemberben Sz. P. felfigyelt arra, hogy a konyhán összegyűlt s a pénztárnál elszámolt jegyeket elszámolás után minden hónapban megsemmisítik. Ilyenformán később lehetetlen megállapítani, hogy az étkezők milyen sorszámú jegyet adtak le.

A ’remek tipp’ nyomban megszületett. Sz. P. elhatározta, hogy a papírüzletben megvásárol néhány tömböt, s abból osztogatja az ebédjegyet. …

…A két adminisztrátor vígan sütögette a maga pecsenyéjét – mígnem a gazdaság revizorai felfigyeltek arra, hogy az üzemi konyha nagy veszteséggel működik. A szakács jóval több ételt adott ki, mint amennyinek értéke a kasszába befolyt.

Három hónapon keresztül ment kétféle sorszámozású jegy a konyhaszemélyzet és a pénztáros kezén – senki nem vette észre. Eközben Sz. P. és O. I. több mint tízezer forinttal károsította meg a társadalmi tulajdont. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése