2013. szeptember 15.

Nógrád XX. évf. 198. szám 1964. október 2.



3.p.”Ötezer hold vető- és mélyszántás a termelőszövetkezetekben – Kevés a traktoros a Kisterenyei Gépállomáson”

„Több mint két és félezer hold az a terület, amelyen eddig vetőszántást végezetek a Kisterenyei Gépállomás traktorosai. Mintegy ezer holdon elvetették az őszi kalászosokat és két és félezer hold mélyszántást is maguk mögött hagytak a gépállomás erőgépei a salgótarjáni járás közös gazdaságaiban. Lényegesen nagyobb lehetne azonban a gépek eddigi teljesítménye, ha a gépállomásra évről évre visszatérő munkaerőhiány nem állná útját ennek. Több mint ötven gép végez ugyan talajmunkát, meghaladja a harmincat azoknak a traktoroknak a száma is, amelyek vetőgépet vontatnak, de 15 gép áll, s ennek csak egy része használhatatlan. A másik része azért vesztegel tétlenül most az őszi napokban, mert nincs traktoros. Ezért kevés a két műszakban dolgozó traktorosok száma is a Kisterenyei Gépállomás körzetében.

Enyhíti a gépállomás vezetőinek ilyen gondját, hogy az ipari üzemektől, bányákból a közelmúltban 14 olyan ember jött a gépállomásra, akik traktorosként dolgoznak.

A közeli napokban még újabb hét ipari munkás érkezését várják a gépállomásiak. Így tovább növelhetik a salgótarjáni járásban is a kettők műszakban, nyújtott műszakban dolgozó erőgépek számát, meggyorsíthatják a búzavetést.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése