2013. szeptember 19.

Nógrád XX. évf. 245. szám 1964. november 27.



3.p.”Tél előtt a téglagyárban – Az őszi kár ellenére sem lesz fennakadás”  - B. J. –

„Kisterenyén.

A kémény füstölög. Dolgoznak a behordók és a kihordók is.

-Van elegendő nyerstéglánk, bár az októberi esős időjárás kárt okozott, 68 ezer nyerstéglával kevesebb lett, mint szerettük volna. A kemence azonban termelhet újig. Nem lesz leállás – magyarázza Csörgő Mihály, a fiatal gyárvezető. – Éves égetési tervünket is túlteljesítettük és mintegy egymillió négyszáz ezer téglával többet gyártunk.

-Milyen fejlesztés lesz jövőre?

-Saját erőből felújítjuk a présgépet. Már a szétszerelése folyik. Ezenkívül 360 ezer forintos költséggel korszerűsítjük a bányát. Az idén még kilenc ember dolgozott a bányában, de jövőre, már három elegendő lesz, ugyanis teljesen gépesítjük az anyag előkészítését.

A gép már a vállalat birtokában van. Most folyik a tervezés és február 25-e a megvalósítási határidő, de meg is lesz – magyarázza.

-Építünk egy 50-60 ezer tégla befogadására alkalmas szárítószínt is. Ezen kívül ezer négyzetméter szabad szárító területet is elkészítünk.

-Jó, hogy mindenkinek tudunk munkát biztosítani, aki csak maradt. Azután még a vállalat legutóbbi értékelését nézegetjük, amiből kiderül: az engedélyezett 4 százalék helyett 0,5 százalékos selejttel dolgoztak. Ezer tégla elállításához pedig a tervezett 18,5 óra helyett csak 15,4 használtak fel.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése