2013. szeptember 29.

Nógrád XXI. évf. 87. szám 1965. április 13.


3.p.”Őszre már tanulnak benne”

„Több mint hét millióból új gimnáziumi épületet kap Kisterenye. A nyolc tantermen kívül lesz itt külön rajz, biológia, kémia és fizika terem, kétszáz négyzetméteres tornaterem, továbbá főzőkonyha, ahol három és félszáz diákra főznek majd. Hogy az iskolának tiszta, egységes vize legyen, a Csente-dűlőtől másfél kilométer hosszú csővezetéket építenek. Az intézményt központi fűtéssel látják el. Tizenötezer négyzetméteres udvarán van hely sportpályák létesítésére is.

A korszerűen felszerelt kétemeletes iskola szerkezetét május közepére fejezik be, ezután állnak munkába a szakipari dolgozók. Az átadás határideje augusztus 31. Az iskola vezetői, a tanulók és a diákok szülei társadalmi munkával járulnak hozzá, hogy szeptember 1-én megkezdődhessék itt a tanulás.”



4.p.”Kiábrándítóan játszott a Kisterenye”

„Bp. Spartacus – Kisterenyei Bányász  4:0

Budapest, Kőér utca, 200 néző.

…A minden részében jobb hazai csapat végig nagy fölényben játszott. A Kisterenyei Bányász csak időnként jutott el az ellenfél tizenhatosáig.  … A Kisterenyei Bányász végig alárendelt szerepet játszott, nem volt átütő erő a csatársorában. … A kisterenyei csapatból senki nem dicsérhető.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése