2014. január 24.

Nógrád XXVI. évf. 151. szám 1970. június 30.

1.p.”Sorozatgyártás előtt”
„Kisterenyén július elején megkezdik a nógrádi etázskazánok sorozatgyártását. Szegedről sikerült biztosítani a szükséges öntvényeket, és így most már nincs akadálya a folyamatos munkának. A kazánokat az eger-salgótarjáni TÜZÉP értékesíti majd. Az idén a Karancs 20-as típusból 65 darabot gyártanak az eredetileg tervezett 60 helyett. …”

7.p.”Kettős siker a Nyári Kupában”
„Kisterenye – Bp. Középítők 4:0
Kisterenye, 300 néző
Sportszerű, jó iramú mérkőzés. A 8. percben Nagymajdon talált a hálóba. 1:0. Tartós hazai fölény alakult ki. A 22. percben Vanya 20 méterről lőtt óriási gólt. 2:0. Szünet után sem változott a játék képe. A 68. percben Tarlósi lőtt a kapuba, majd Kovács állította be a végeredményt. … A győzelem ilyen arányban sem túlzott. …”

8.p.”Rekonstrukció Kisterenyén”
„Kisterenyén a nógrádi szénbányák traktorgyártó üzemrészében rekonstrukciót hajtanak végre. Új technológiai sort alakítanak ki, ezzel a termelési költségeket mintegy nyolc százalékkal tudják csökkenteni az előzetes számítások szerint. A rekonstrukció során javítják a dolgozók munkakörülményeit, megoldják az üzem szellőztetését, ugyanakkor már most felszerelik a központi fűtést is. Az eddigi kézi anyagmozgatásról targoncás szállításra térnek át, amivel ugyancsak munkaerőt takarítanak meg.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése