2014. január 10.

Nógrád XXVI. évf. 97. szám 1970. április 26.

4.p.”Tavasz a téglagyárakban”   -  Bodó János  -
„Nagyon várták már a tavaszt megyénk téglagyáraiban. Kisterenyén megpróbálták sürgetni az időt. Bár tervük nem volt, de már márciusban 40 ezer nyers téglát gyártottak, ami szerencsétlenségükre megfagyott.
-Tavaly 25 családi ház felépítéséhez elegendő téglával termeltünk többet, mint amennyit a tervünk előírt – újságolta Kocsárdi Ferenc gyárvezető, majd arról beszélt, hogy nagy gonddal készültek a tavaszra. Három hétig állt a kemencénk. A 14 kamrának felét teljesen újjáépítettük, de felújítottuk a többit is. Saját erőből néhány nyugdíjas kőműves segítségével végeztük el ezt a munkát tíz nappal a megtervezett határidő előtt. Bányánk rendben van és gépi berendezésünk is. Létszámhelyzetünk sem rossz.
Az idén félmillió nyerstéglával többet kell gyártanunk, mint amennyit a tavalyi tervünk előírt. Időarányosan már április végére teljesítjük a tervet. A technológia némi módosítására készülünk. A bányától vásároltunk egy nagyobb teljesítményű ventillátort, amivel az égetőkemence huzatát kívánjuk javítani. Szerényen, ettől mintegy 2 százalékos termelésnövekedésre számítunk, de az is hat családi házhoz elegendő tégla lesz. …
-A mi téglánk 75-80 százaléka közvetlenül a lakossághoz került. Az igény nagy és éppen ezért pillanatnyilag egyenesen gépkocsira kerül a tégla. Csak jó idő legyen, nem lesz baj a tervteljesítéssel – mondta Kocsárdi Ferenc – gyárvezető.”

6.p.”Teke”
„Kisterenyei Bányász – SÜMSE 3:5
Kisterenye: Futó 286, Janosek 331, Petrovics 371, Vaspál 416, Dobrovics 372, Szeberényi 356. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése