2014. január 24.

Nógrád XXVI. évf. 222. szám 1970. szeptember 22.

1.p.”A Kisterenyei Gépjavító Vállalat műhelyeiben készítik a gépalkatrészeket. Az udvaron pedig építkezés folyik: készáru és lemezraktárt építenek. (Képes beszámolónk az 5. oldalon).

1.p. „Virágok a műhely ablakában”
„…Augusztusban munkavédelmi hónapot tartottak. Az erre tett felajánlások főbb pontjai: 1. balesetmentesen dolgoznak; 2. az üzem illetve brigád legalább egy munkavédelmi újítást nyújt be; 3. egész évben tisztán tartják a műhelyt és környékét.
Fekete Sándor üzemvezető elmondta, hogy a vállalat nemcsak gépjavítással foglalkozik; fő tevékenysége a mezőgazdasági gépalkatrészek gyártása. Ezenkívül kapukat, kerítéseket készítenek Csehszlovákiának és a Fővárosi Vas- és Edényboltnak. A könnyebb és gyorsabb munka érdekében most gépi anyagmozgatásra térnek át, villamos targoncával rakják a lemezeket, nem kézzel, mint eddig.
Kiváló dolgozók után érdeklődöm: kiket lenne érdemes megörökíteni képpel és írással lapunk olvasói számára?
-Az üzemvezető töpreng. … Fekete Sándor kétszáz dolgozó közül választhatna, alig tud, végül mégis csak megtalálja, amit keres. A présgép mellett asszonyok dolgoznak, csendesek, szerények, szorgalmasak. Munkájuk mellé ők hoztak ide valamit, ami több a vállalásnál, a kötelességnél: az otthon melegéből, kedvességéből egy darabkát. Muskátlikkal rakták tele az ablakokat és ápolják a vidáman virító virágokat.
Az asszonyok elégedettek, nincs okuk panaszra. Az ő jó munkájuknak is része van abban, hogy a kapu fölött ott díszlik a szó: Élüzem.

5.p.
Fekete László, Tarnóczi Imre és Vas János kombájnrostát szegecselnek és fúrnak



Gépesített anyagmozgatás. A targonca egész köteg lemezt emel fel, míg kézi erővel csak egy darabot két dolgozó. A targonca vezetője Békési János



Akik a virágokat ápolják: Szeberényi Józsefné és Tóth Károlyné.”



7.p.”Az idény legjobb játéka”   -   Győri László   -
„Esztergom – Kisterenye  0:0
Esztergom, 800 néző
Eszményi labdarúgó időben kisterenyei támadásokkal kezdődött a mérkőzés a szigeti pályán. Nagymajdon, majd Boskó és Vanya lövései adtak dolgot Deésinek. …
…Az idén legjobb játékát produkálta Kisterenye. A győzelmet is megérdemelte volna. Jól játszott az egész vendégcsapat közvetlen védelme, valamint Boskó, Gaiger, Vanya és Taliga.”

8.p.”Hírek”
„-Iskolaegészségügy. Az 1970/71-es tanítási év iskola egészségügyi feladatairól tanácskoznak pénteken a salgótarjáni járás ifjúsági tanár elnökei a Kisterenyén sorra kerülő értekezleten.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése