2014. január 24.

Nógrád XXVI. évf. 154. szám 1970. július 3.

1.p.”Ötezer szalmarázó láda – A Kisterenyei Gépjavító Állomás a pártkongresszusra készül”
„A Kisterenyei Gépjavító Állomás dolgozói évről-évre szép munkasikereket érnek el. Az eredmények elérésében többek között sokat segít az üzemben kialakult egészséges versenyszellem, mind a szocialista brigádokban, mind a szocialista brigádokon kívül. Nem véletlen tehát, hogy utóbb már minden évet kiemelkedő eredménnyel zárnak, és a szorgos kollektíva jutalomban, kitűntetésekben részesül. Tavaly is remek sikereket értek el a jubileumi munkaversenyben,, az idén már úgy határoztak, hogy a X. pártkongresszus jegyében igyekeznek fokozni eredményeiket.
Ez a vállalkozásuk minden bizonnyal eredményes lesz, amit az is tanúsít, hogy a vállalat tervét már eddig is túlteljesítette.
A Kisterenyei Gépjavító Vállalat sokirányú tevékenységet folytat: a műhelyek, irodák egy fejlődő üzem vagy gyár képét mutatják. Újabbnál újabb műhelyek nőnek ki a földből, a hozzájuk tartozó szociális beruházásokkal együtt. Jól szervezett munkát végeznek itt a különféle brigádok tagjai, köztük az asszonyok is, akik mind nagyobb létszámban jutnak munkához az egyre bővülő üzemben.
Itt készült el tavaly a bogyósgyümölcs-betakarító gép mintapéldánya. A kísérleti gép módosított változata is elkészült, ezt a prototípust június 22-én adták át Budapesten, ahonnan kísérleti kipróbálásra Vámosmikolára viszik.
Jól dolgozik Bakos József brigádja is, ennek a brigádnak a termékeit a Budapesti Vaskereskedelmi Vállalat veszi át. Készítenek kerítést, vaskaput, elszívó berendezéseket; öt hónap alatt nyolcszázezer forint értéket állítottak elő. A kapuüzemnek jelentős része van abban, hogy a gépjavító hétmillió forintos tervének felét (3,5 millió forintot) május végéig teljesítették.
A présműhely 106 dolgozója kiérdemelte a Szocialista címet, amiben nagy részük volt a női dolgozóknak is, akik hatvanegyen vannak. Az üzem jelentős mennyiségű árucikket állít elő csehszlovák megrendelésre. Az SZK-4-es kombájnokhoz ötezer szalmarázó ládát készítettek, azonkívül húszezer rostát és hétezer rostatoldót. Ők állítják elő többek között a kapuk alapanyagát is. Magyar megrendelésre alkatrészek is készülnek ebben a műhelyben: így többek között ötezer tengelykapcsoló kiemelő nyelv. Az alkatrészen kívül vágóollóra és Moszkvics gépkocsi-berendezésekre is felvettek rendelést.
A Kisterenyei Gépjavító Állomás dolgozói a X. pártkongresszus évét szép versenyeredményekkel, újabb kiemelkedő sikerekkel kívánja befejezni.”

7.p.”NB-s bajnokság”
„Kisterenye – Zp. Építők 1:0
Nagyon jó iramú, színvonalas, változatos találkozó. …”

8.p.”Hírek”
„-Ismét elnyerte az Élüzem címet múlt évi munkájával a kisterenyei fűtőház kollektívája. A jubileumi és a kongresszusi munkaversenyben célul tűzték ki, a címet ebben az évben is megőrzik.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése