2013. augusztus 11.

Nógrádi Népújság XIX. évf. 12. szám 1963. február 13.



8.p.”Jól sikerült a Kisterenyei Bányász átszervezése”

Takács Lajossal a Kisterenyei Bányász NB III-as labdarúgó csapatának népszerű edzőjével beszélgettünk az együttes eddigi szerepléséről, a tavaszi előkészületekről és a várható eredményekről.

-Az őszi szezon elején kerültem jelenlegi csapatomhoz, a Kisterenyei Bányászhoz, s vettem át az edzések vezetését – mondotta Takács Lajos – Nem kerültem idegen környezetbe, hiszen már előzőleg is több évig működtem a Kisterenyei Bányász labdarúgó csapatánál, mint edző. Ezenkívül a munkahelyem is Kisterenyén is, s így nem vagyok új Kisterenyén.

-Amikor visszajöttem, a vezetősséggel összefogva, első dolgunk volt, hogy megkeressük a csapat előző évi gyengébb szereplésének okait. Ezt főleg abban láttuk, hogy az együttes tagjainak nagy része jó nevű, a múltban sok kemény csatát jól végig harcoltak, de sajnos, a labdarúgásból ma már kiöregedett játékosok, akik utánpótlásáról a legrövidebb időn belül gondoskodni kell.

-Megkezdtük tehát a fiatalítást. Sok gond, sok próbálkozás után sikerül kialakítani egy fiatal erőkből álló együttest, amelynek jelenleg 21 év az átlagos életkora. Természetesen nem ment minden simán. Sokan nem nézték jó szemmel az ’öregek’ kihagyását a csapatból. De növelte a gondokat az is, hogy két jó képességű játékosunk az ősz folyamán katonai szolgálatra vonult be. Ennek ellenére, ha az őszi eredményeket vizsgáljuk, megállapíthatjuk, hogy a merész fiatalítás sikerült, s együttesünk sikerrel vette az őszi mérkőzéseket.

-A jövőre nézve pedig csak azt mondhatom, hogy az eddigieknél is jobb szereplésre számítunk. A fiatalok most már jól összekovácsolódtak, s megnövekedett köztük az összetartozás érzése, nemcsak a pályán, de a magánéletben is. Erősíteni fogja csapatunkat az is, hogy tavasszal két jó képességű labdarúgónk leszerel. Így minden reményünk meg van arra, hogy jó közepes helyet biztosítsunk magunknak az NB III tabelláján a tavaszi mérkőzések folyamán.

-Az idei előkészületeket idejében megkezdtük. Sajnos a pályánk olyan rossz állapotban van, hogy használni egyenlőre nem tudjuk. Így csak az alapozó edzéseket tudtuk elvégezni. Ennek ellenére is bízom abban, hogy a fiúk beváltják a hozzájuk fűzött reményeket és sok jó játékkal fogják majd megörvendeztetni a szurkolókat, a vezetőséget és természetesen engem is – fejezte a beszélgetést a Kisterenyei Bányász labdarúgóinak edzője.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése