2013. augusztus 18.

Nógrádi Népújság XIX. évf. 46. szám 1963. június 8.



5.p.”Országos vásárok június hónapban”

„…Június 4. Kisterenye (Nógrád) …”


8.p.”A labdarúgó NB III. legkiegyensúlyozottabb együttese: a Kisterenyei Bányász”  -  G.J. -  T. A. –

„Ha a tabellát nézzük az NB III. labdarúgó bajnokság Északi csoportjánál, akkor azt láthatjuk, hogy a Kisterenyei Bányász csapata az 5. helyen áll 25 mérkőzés után, 45:25-ös gólaránnyal és 33 ponttal. Bezzeg másként állt ez még az elmúlt évben. Ez azonban nem tűnik ki a tabellából. De az sem, hogy az idei szereplést alapul véve a Kisterenyei Bányászé lenne az első hely, hiszen az idén egyetlen mérkőzést sem vesztett ez a lelkes, fiatal gárda. Mindössze két esetben játszott valamivel gyengébben, s döntetlen eredményt ért el.

Az idei szereplésével a tabella élén állna a megfiatalított gárda, megelőzve valamennyi együttest a bajnokságban. De menjünk csak sorjába. A kisterenyei fiúk szereplése, de különösen az idei, kellemes meglepetés a szakemberek és szurkolók számára is.

Igaz, a 13. mérkőzés, a Chinoin elleni találkozót megelőzően sokan úgy vélekedtek, hogy véget ér a sikersorozat, vagyis hogy nem lesz meg a győzelem a 13. egymásután következő mérkőzésen.

Azonban a babonásokra rácáfoltak a lelkes bányász labdarúgók s biztos győzelmet arattak. Azonban még ezután is voltak soka, akik úgy vélekedtek, hogy szerencsés véletlennek köszönhető a Kisterenye jó szereplése. Azonban már azóta rácáfoltak a fiatalok erre is, hiszen az egyik sikert a másik után aratták, s most a tizennyolcadik mérkőzés után is veretlenek maradtak. Pedig hát nem kisebb ellenfelekkel kellett ezt a sikert kiharcolni, mint az otthonukban szinte veretlennek ismert Sashalom együttese, melyet szintén biztosan győzték le, vagy pl. az Ikarus csapata.

Ma már szinte a megyében mindenki látja, hogy nem történt különös dolog Kisterenyén, csak annyi, hogy a csapat vezetői és Takács Lajos edző az őszi szezon előtt bátran nyúltak a csapat átszervezéséhez, megfiatalításához, s ma már az NB III egyik legfiatalabb évjáratú játékosokkal rendelkező együttese a Kisterenyei Bányász.

A fiatalítás sikerült. A csapat minden egyes tagja Takács edző vezetésével úgy látott munkához, olyan lelkesen, olyan szívvel-lélekkel, mindenkor betartva az edző utasításait, hogy annak az eredményekben meg kellett mutatkozni. A nagyszerű csapatszellem, az eddig elért eredmények ma már némi reményt engednek nyújtani ahhoz, hogy a Kisterenyei Bányász csapata bekerülhet az első négy közé, s ennek alapján a szezon végén egy osztállyal feljebb léphet: az NB II-be. A kisterenyei szurkolók, kiknek a száma a tavaszi szezon alatt alaposan megnövekedett, reménykednek abban, hogy ez sikerülni is fog.”



8.p.”A hétvégi labdarúgó műsor”

„Az NB III-ban csapataink közül csak a Kisterenyei Bányász mérkőzik otthonában. …

….Kisterenyén a Kisterenyei Bányász KISTEX együttesei mérkőznek meg egymással.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése