2013. augusztus 23.

Nógrádi Népújság XIX. évf. 85. szám 1963. október 23.


6.p.”Aranyérmes földművesszövetkezeti tánccsoportok”

„A somoskőújfalusi és a kisterenyei földművesszövetkezeti tánccsoport gyakran szerepel a nemzeti és nemzetközi ünnepségeken megyénkben.

Ez évben részt vettek a Lovász József Kulturális Seregszemlén is, ahol mindkét csoportot aranyéremmel tűntették ki. Legutóbbi fellépésük alkalmával a „Gyöngyösi szüreti napok”-on harminckét napi csoporttal vetélkedtek. A Czikora Tibor és Ágasvári Sándorné által betanított művész-együttes itt is nagy sikert aratott, amit nemcsak a közönség viharos tapsa bizonyított, hanem a zsűri által nekik ítélt ajándéktárgyak és dicsérő oklevelek is.

A képen a Kisterenyei tánccsoportokat láthatjuk. (K.E.)




7.p.”Segítettek az iparitanulók”

„Telefonon kerestek hétfőn délelőtt a Kisterenyei Állami Gazdaságból. Kazinczi Ferenc, az egyik növénytermesztési agronómus újságolta, hogy a cukorrépa betakarításához nagy segítséget nyújtottak a gazdaságnak a 211. sz. MÜM. Intézet tanulói.

Még a múlt hét elején történt, hogy a gazdaságból felkeresték az iskolát, s kérték a fiatalokat, segítsenek a betakarításban. A hívó szóra Palotás László és Juhász Károly tanárok vezetésével több, mint ötszáz ipari tanuló segített Kisterenyén a cukorrépa betakarításában. A fiatalok kisebb-nagyobb csoportokban csütörtöktől hétfőig a répát ásták. Szorgalmas munkájuk eredményét most mérték fel. A legpéldamutatóbb munkát a 2. sz. AKÖV tanulói végezték.”


8.p.”NB”

„Kisterenyei B. – Szolnoki MÁV 2:2

Kisterenye, 600 néző.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése