2013. augusztus 26.

Nógrádi Népújság XX. évf. 3. szám 1964. január 11.



3.p.”Jogos várományosok – 1,200 tonna megtakarítás – Balesetmentes közlekedés”

„A Kisterenyei Fűtőház dolgozói az elmúlt években egymásután hatszor nyerték el az élüzem címet, 1963 júliusában a szocialista üzem címet is megkapta a fűtőház kollektívája. Tavaly, egész évben azon munkálkodtak, hogy eredményeik alapján hetedszer is birtokosai legyenek az élüzem címnek. Bár végleges és pontos adat még nincs erre, annyi azonban már biztos, hogy az élüzem szint valamennyi pontját 1963-ban is teljesítették. Nagyszerű eredményeik közül különösen kiemelkedik, hogy 1963-ban 1200 tonna szenet takarítottak meg, több mint 790 ezer forint értékben.

Ez a mennyiség a fűtőház egy hónapi szükségletét biztosítja. Az önköltségnél is jelentős a megtakarítás. A tervezettnél 118 ezer forinttal használtak fel kevesebbet. A fűtőház dolgozói talán arra a legbüszkébbek, hogy 1963-ban balesetmentesen közlekedtek, s szolgálatképtelenség egyetlen esetben sem fordult elő.

A fűtőház 15 szocialista és a többi munkabrigádja előtt a téli időszakban még nagyobbak a feladatok. Bár munkájukat nagyban befolyásolja a rossz minőségű szén, a kevés személyzet, a sok beteg – mégis mindennap szinte menetrend szerint közlekedtetik a vonatokat Kál-Kápolna, Kisújszállásra, Tiszafüredre és Egerbe.

Nem egy mozdonyvezető két napot is úton tölt, csakhogy továbbítsa az árukkal megrakott szerelvényeket. Az utóbbi napokban különösen a nagy köd gátolja munkájukat.

Így volt ez január 5-én is, a délutáni órákban, Vaspál László mozdonyvezető és Valus László fűtő a 8924-es számú személyvonatott ’vitte’ Kál-Kápolnára. Kanyarban haladt a szerelvény. Vaspál csak annyit látott, hogy a sínpáron egy tehergépkocsi áll. Azonnal cselekedni kellett. Az utasokkal teli személyvonat a tehergépkocsi előtt megállt. Vaspál lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt baleset, s a szerelvény 15 perces késéssel folytathatta útját.

Jól záródott az esztendő, eredményes az újév is Kisterenyén. Ezért joggal bizakodnak, hogy munkájuk eredményeképpen hetedszer is elnyerik az élüzem címet.”


7.p.”Hírek”

„-Saját javítási tervük felett még három mozdonyt javítottak ki az Egri Fűtőháznak az elmúlt évben Kisterenyén. Ebből egyet a fűtőház 14 ipari tanulója javított ki önállóan.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése