2013. április 11.

Szabad Nógrád XI. évf. 46. szám 1955. június 15.



1.p.Andó Jenő elvtárs a kisterenyei talbotjavító műhely csoportvezetője az elmúlt években számtalan újítást adott be.”

3.p.”Kitűntetett gépállomási dolgozók”
Baranyi Bertalan a kisterenyei gépállomás igazgatója
Zeke József, az ország egyik legjobb traktorosa.”

3.p.”Ünnepség a megye legjobb gépállomásán”
„A nagy munka közepette e napra elcsendesedtek a gépek. A második országos traktoros nap alkalmából ünnepet ült a falu, hogy baráti kézszorítással, pohárköszöntéssel köszöntse a traktorosokat. A traktoros nap alkalmából ünnepre jöttek össze a kisterenyei gépállomás vezetői és traktorosai. …
…Megyeszerte ismeretes Zeke József traktoros jó munkája. Új kezdeményezések születtek, új nevek tűntek fel a traktorosok versenyében. Így itt, a kisterenyei gépállomáson is. Csépe József, Ficsor István, Bala Imre traktoros elvtársak jó munkájukkal tűntek kis. A kisterenyei gépállomás traktorosai jó munkát végeztek. A tavaszi terv teljesítése során elnyerték a megye verseny-zászlaját és 4 000 forint jutalmat. …
…Ezután Baranyi elvtárs a gépállomás igazgatója kiosztotta a kitűntetéseket és jutalmakat. Az elnöki asztalnál egymás után vették át a kitűntetéseket, Kántor János kihelyezett agronómus, Ficsor István, Bala Imre, Magyar Imre traktorosok és a gépállomás többi dolgozója. …
…A jutalmak kiosztása és hozzászólások után a gépállomás dolgozói és hozzátartozói ebéden vettek részt. A bőséges ebéd után a gépállomást patronáló acélárugyár fiatal sportolói izgalmas boksz- és birkózó mérkőzésekkel szórakoztatták az ünnepelteket.
A sportműsor befejezése után a gépállomás kultúrcsoportja népi táncokat, szavalatokat, énekszámokat, jeleneteket adott elő a jelenlévőknek. A műsor befejezése után az Acélárugyár tánczenekara reggelig tartó műsorral szórakoztatta a gépállomás dolgozóit.”

5.p.”Hírek – A MOKÉP-nek mindegy?!”   -  (k-m)  -
„Köztudomású, hogy a kisterenyeiek szeretnek moziba járni. Azt azonban kevésbé szeretik, ha akár akarva, akár akaratlanul félre vezetik őket. Márpedig a Mozgóképüzemi Vállalat nem egy kísérletet tett erre, méghozzá a moziműsort tartalmazó plakátok útján. Legutóbb például azt hirdette az egyik plakát, hogy hamarosan bemutatják Kisterenyén a ’Beszterce ostroma’ című filmet – a plakát kiadója szerint – ’Móricz Zsigmond regénye nyomán’ készült. A községben óriási meglepetést keltett ez az új irodalmi felfedezés.” 
„Az elmúlt hét péntekén megkezdődött a népszállítás a tordasi bányaüzem kutatóaknából átépített függőaknáján. A népszállítót több mint 3 millió forintos költséggel építették meg. Megépítésével a dolgozóknak nem kell a több mint 800 méteres lejtaknán be- és kijárni. Ezáltal a munkaidőt jobban kihasználhatják.”

6.p.”Sport – Megyei labdarúgó bajnokság”
„Kisterenyei Bányász – Baglyasaljai Bányász 4:0
A második félidő 30. percéig egyenrangú ellenfelek, az utolsó 15 percben magára talált kisterenyei csatársor három gólt rúgott.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése