2013. április 21.

Szabad Nógrád XII. évf. 47. szám 1956. június 13.



1.p.”A szocialista munka hőse”
Zeke József, a Kisterenyei Gépállomás traktorosa, a szakma kiváló dolgozója az elmúlt évben a gépállomási traktorosok versenyének győztese lett. A mostani traktoros nap alkalmából a Népköztársaság Elnöki Tanácsa a Szocialista Munka Hőse címet és az ezzel járó Magyar Népköztársaság Érdemrendje kitűntetést adományozta a kiváló traktorosnak. …”

5.p.”Kitűntették a legjobbakat a harmadik traktoros napon”
„A gépállomás és az állami gazdaság traktorosai közösen ünnepelték a traktoros napot. A gépállomás igazgatójának megnyitó szavai után Franczia József elvtárs, a járási pártbizottság titkára megtartotta ünnepi beszédét, majd átadta a kitűntetéseket. Almási János, Orosz János és Ottrok Béla traktorosok, a Szakma Kiváló Dolgozója kitűntetésben részesültek. Sok traktoros és műszaki dolgozó Kiváló Dolgozó kitűntetést kapott. Az állami gazdaság traktorosai közül hárman kaptak Kiváló Dolgozó kitűntetést, a többi traktoros között pedig 6 500 forintot osztottak ki.”
Csépe József – a Kisterenyei Gépállomás traktorosa az elmúlt évben már 128 műszaknormát teljesített. Jó munkájáért Szocialista Munkáért érdeméremmel tűntették ki.
Orosz János a kisterenyei Gépállomás traktorosa eddig 96 műszaknormát teljesített. Szakma Kiváló Dolgozója kitűntetéssel tűntették ki.
Almási János  … a Szakma Kiváló Dolgozója.
Ottrok Béla … a Kisterenyei Gépállomás traktorosa eddig végzett jó munkájáért a Szakma Kiváló Dolgozója kitűntetést kapta.”

6.p.”Bölcsőde nyílik Kisterenyén”
„A Nógrád megyei Építőipari Vállalat kijelentette, hogy elkészült Kisterenyén a megye legkorszerűbb, 44 férőhelyes bölcsődéje. Az új létesítményben 16 helyiség szolgálja majd a bányászgyermekek és a kiszolgáló személyzet kényelmét. A községi tanács intézkedésére már megkezdték a bútorok és a különböző felszerelések elhelyezését is. A bölcsőde a hónap végén nyílik meg apró lakói előtt.”

6.p.”Megyei labdarúgó –bajnokság eredményei”
„Kisterenyei Bányász – Balassagyarmati Dózsa 2:0
Kisterenyén a hazaiak végig kezükben tartották a játék irányítását és biztosan szerezték meg a győzelmet a balassagyarmati csapat ellen.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése