2013. április 20.

Szabad Nógrád XII. évf. 19. szám 1956. március 7.



3.p.”A kisterenyeiek versenyre szólítják a megye gépállomásait”
„…Mi, a Kisterenyei Gépállomás vezetői és dolgozói tudatában vagyunk pártunk Központi Vezetőségének márciusi és júniusi határozatának jelentőségével, melyek igen fontos feladatokat tűznek a gépállomások elé… Versenyre hívjuk Nógrád megye valamennyi gépállomását, az éves tavaszi, nyári és őszi kampányok teljesítésére. …”

4.p.”’A néma tanítók’ tanítványa”
„Sokféle ember látogatja naponta a kisterenyei könyvtárat. Az 1580 kötet könyv között öregek, fiatalok egyforma érdeklődéssel kutatnak, válogatnak. Néha, sajnos a gyermekek kevés sikerrel, mert a könyvtárban az ifjúsági könyv a legkevesebb. Van, aki néhány perc alatt megtalálja a megfelelőt, de olyan is akad, aki fél óráig keresgél a könyvek között. … Ilyen ’bogarászó’ ember Tóth Márton bácsi is, aki már a 66. életévét tapossa. Ő a könyvtár tudományos könyveinek olvasója. …
…-Tavalyelőtt, amikor először meghallottam, hogy községünkben is alakul könyvtár, nagyon megörültem. Ha jól emlékszem, hetediknek iratkoztam be. A könyvállomány bizony kevés volt még akkor és sajnos, az olvasótábor növekedésével ma sem elégíti ki teljesen a közönségi igényeit. …”

5.p.”A DISZ-élet hírei”
„Jól sikerült ünnepi vezetőség választó és tagkönyvkiosztó taggyűlést tartottak a Kisterenyei Állami Gazdaságban, melyen a pusztamárkházi és drégelypalánki fiatalok is részt vettek. A tagkönyv átvételekor mindannyian megígértek, hogy az elmúlt évnél fokozottabb mértékben végzik mind a mezőgazdasági, mint a DISZ-munkájukat.”

6.p.”Sokan még nem tudják…”
„…hogy Kisterenyén sem alszanak, hanem a sportolók és a szurkolók összefogtak,  s a labdarúgó-pályát társadalmi munkával letisztították a több mint 50 cm-es hórétegtől. A szurkolók között élenjártak a társadalmi munkában Póka András és Zsila Sándor gépállomási dolgozók. Itt kell megemlítenünk, hogy Póka András a munkáját is kitűnően végzi a gépállomáson, hiszen a tavaszi tervét 28 százalékkal túlteljesítette.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése