2013. április 23.

Szabad Nógrád XII. évf. 72. szám 1956. szeptember 8.

1.p.”Átadták rendeltetésének az új osztályozót Gyulatárón.”
„A Kazárról Kisterenyére vezető bekötő út mellett az egykori Gyula rakodó helyén a múlt év tavasza óta lázas munka folyik: új, korszerű, törőművel egybeépített osztályozó épül a mizserfai és kazári szén ipari felhasználásra való előkészítésére. …
…Idén, a Bányásznap előestéjén, új állomásához érkezett a gyorsütemű építkezés, elkészült az osztályozó is, amely jelentősen megrövidíti a mizserfai és kazári szén útját és nagy terhet vesz le a kisterenyei osztályozó munkásainak válláról. …”

5.p.”Új vízügyi létesítménnyel gazdagodik Kisterenye.”
„A múlt évben és az idén kotorták ki a Kazár és Kisterenye községek határán átfolyó Kazár patakot. A kikotort patakot azonban több vízmosás helyekből érkező hordaléka feltöltéssel fenyegeti. Ennek megelőzésére a kisterenyei határban az egyik legnagyobb vízmosásban a Vízügyi Főigazgatóság munkásai 25 méter széles hordalékfogó gátat építenek. A gát építése júliusban kezdődött és szeptemberben fejeződik be."

5.p.”Elütött motorkerékpárjával egy gyalogost.”
"V.O. szupataki lakos, a Kisterenye-Nagybátony közötti útszakaszon vasárnap ittas állapotban szabálytalan oldalon közlekedett és nekifutott a vele szembe jövő G.J.-nak, aki kerékpárját tolva hazafelé igyekezett. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése