2013. április 18.

Szabad Nógrád XI. évf. 95. szám 1955. december 3.



1.p.”December 10-ig teljesítik a mélyszántási tervüket – Ígérik a kisterenyei gépállomás dolgozói”
„Gépállomásainkon a vetőszántások befejezése után mind nagyobb ütemben megindult az őszi mélyszántás. Baranyi elvtárs a Kisterenyei Gépállomás igazgatója a következőket mondta a gépállomás elkövetkezendő munkájáról:
-Gépállomásunk már 98 százalékra teljesítette őszi tervét. …
…A kisterenyei Vörös Október Termelőszövetkezetben 22 hold őszi szántás elvégzését akadályozza az, hogy a trágyát még mind ez idáig nem hordták ki. …”

5.p.”Új létesítményekkel gazdagodtak a nógrádi bányászok”
„… és a kisterenyei bányától másfél kilométerre vezet az új meddő kötélpálya. Most jelentette a Nógrád Megyei Építőipari Vállalat, hogy Kisterenyén befejezte a 300 személyes korszerű étkezde és konyha építését, melyre több mint 800 000 forintot fordított államunk.”

5.p.”A késő őszi legeltetéssel nagymennyiségű takarmányt takaríthatunk meg”  -Friss László – a Kisterenyei Állami Gazdaság üzemegység vezetője –
„Az idei sok csapadék hatására a rétek és legelők bőséges takarmányt biztosítottak állatállományunk számára és jelenleg is sok még rajtuk a fű. Ebben az évben sokkal tovább kijárhat a jószág a legelőre, mint szárazabb esztendőben. Gazdaságunkban a növendékmarha, a sertés és a juh még rendszeresen kijár, ha az idő megengedi. …
…Gazdaságunk hatalmas sertésállománnyal rendelkezik…
…Nagy gondot fordítunk a meglévő takarmányok helyes elosztására. Nem engedjük meg a pazarlást. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése