2013. április 23.

Szabad Nógrád XII. évf. 70. szám 1956. szeptember 1.



2.p.”A bányásznap programjából”
„Mint ismeretes a nógrádi bányászok az idén is Kisterenyén rendezik meg a VI. bányásznap központi ünnepségét. Hat óra ötven perckor hat díszlövés jelzi majd a nagy nap programjának kezdetét. Hét órakor zenés ébresztővel rukkol ki a kisterenyei fúvószenekar. Tíz órakor ismét díszlövések hangzanak el és kezdetét veszi a délelőtti ünnepi műsor. A Népkertben Sartóris Kálmán, a Nógrádi Szénbányászati Tröszt igazgatójának megnyitó szavai után Gajczár Lajos szavalja el Petőfi ’Bányában’ című versét. Ünnepi beszédet központi előadó mond, ami után a Minisztertanács és SZOT vándorzászlaját veszik át a nógrádi szénbányászok, amelyet első félévi derekas munkájukért érdemeltek ki. Ezután kerülnek kiosztásra a hűség és jubileumi jutalmak: a legjobb bányászok pedig kormánykitűntetésekben részesülnek.
Déltől két óráig a vendéglátó vállalat és földműves szövetkezetek lacikonyháit kereshetik fel az ünnepség résztvevői, ahol bőséges ebéd várja őket. A jó ebéd mellé a salgótarjáni és kisterenyei fúvószenekar szolgáltatja a zenét. Az ebéd után nagyszabású sport- és kultúrműsor szórakoztatja az egybegyűlteket.
Többek között színpadra lép a salgótarjáni és baglyasaljai énekkar, a mizserfai, kazári tánccsoport, a nagybátonyi honvédek színjátszó csoportja és a kisterenyei népi zenekar.
A salgótarjáni Forgách-telepi és kisterenyei együttesek esztrád műsora is nagy élményt jelent majd. Este kilenc órakor tűzijátékban gyönyörködhetnek a bányásznapi ünnepség résztvevői. Éjfélig pedig a kisterenyei népi zenekar húzza a talpalávalót.
A sportprogramban labdarúgó mérkőzéseken és birkózó bemutatón kívül röplabda- és ökölvívó mérkőzés szerepel.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése