2013. április 23.

Szabad Nógrád XII. évf. 67. szám 1956. augusztus 22.



1.p.”Milyen ünnepségek lesznek a bányásznap alkalmából”
„Az idén Kisterenyén rendezik meg a bányásznap központi ünnepségét. Gazdag program várja azokat, akik szeptember 2-én ellátogatnak majd a Népkertbe, hogy megünnepeljék a bányászok napját. A díszlövések elhangzása után 7 órakor a kisterenyei fúvószenekar zenés ébresztőt ad. Az ünnepség délelőtt 10 órakor veszi kezdetét. Megnyitót Sartóris Kálmán a Nógrádi Szénbányászati Tröszt igazgatója tart, amit a központi előadó ünnepi beszéde követ.
Ekkor kerül átadásra a Minisztertanács vándorzászlaja is, amelyet az első félévi derekas munkájukért érdemeltek ki a nógrádi bányászok. A leghűségesebb dolgozók jutalmakat és kormánykitűntetéseket kapnak. A délelőtti ünnepséget többek között gazdag sport- és kultúrműsor követi. A szabadtéri színpadon a legjobb bányász együttesek mutatkoznak majd be. Ott lesznek a mizserfaiak, nagybátonyiak, kisterenyeiek, baglyasaljaiak és kazáriak.
A sportműsor programjában birkózó és ökölvívó bemutató, röplabda és labdarúgó mérkőzések szerepelnek. Bemutatkozik a MÖHOSZ modellező szakosztálya is. Este 9 órakor tűzijátékban gyönyörködhetnek a bányásznap kisterenyei résztvevői. Ezen a napon ünnepi vásárt is rendeznek Kisterenyén. Az ünnepi vásáron többek között a salgótarjáni Állami Áruház a Kelet-Nógrád megyei Népbolt, a Kiskereskedelmi Vállalat is képviselteti magát. A választék lényegesen bővebb lesz a tavalyinál. Sok más egyéb mellett mosógépet, motorkerékpárt, ruházati cikkeket, gyermekjátékokat és ékszereket vásárolhatnak majd a bányászcsaládok.
Valószínű nagy érdeklődésnek örvendenek az e napra készített bányásznapi ajándék- és emléktárgyak.
Nem lesz hiány italban sem. Erről a Vendéglátóipari Vállalat gondoskodik. Jó minőségű tokaji és badacsonyi kimért borokat lehet majd kapni. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése