2013. augusztus 30.

Nógrád XX. évf. 62. szám 1964. április 24.


7.p.”Gimnázium épül Kisterenyén – Megkezdték a vasúti felüljáró alapozását is”
„Kisterenye községfejlesztési alapjából negyvenezer forintot a létesítendő nyolc tantermes gimnázium teremberendezésére szánnák. Az új középiskola céljaira hét millió forint állami hitel áll rendelkezésre. felhasználásával ebben az évben kezdik, jövő év őszre pedig befejezik a gimnázium építését. A tanintézet létesítéshez sok és kifogástalan minőségű ivóvíz szükséges. A kutatást a népkertben és a vasúton belüli részen kezdik meg. 
Szintén állami költségvetésből tíz esztendő leforgása alatt rendezik a hétezer lakosú község belvizeit is. A rendezés, melyet az idén kezdenek, összesen tizenkét millió forintba kerül. 
Az Ém. Lakóépület tervező Vállalat tervei alapján hétszázezer forintos költséggel parkosítják a 21 és a 213 számú útnak a falun áthúzódó szakaszát. Ugyanezen a szakaszon korszerű- és higanygőzvilágítást szerelnek fel. A parkosítás és a világításmodernizálása kereken egymillió forintba kerül. 
E hét elején megkezdték a MÁVállomáson a vasúti felüljáró építését. Ennek kiadásai meghaladják ahatszázezer forintot. A vasúton túli terület lakosságát felesleges, nagy kerülőtől kíméli meg a jövő hónapban átadásra kerülő átjáró.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése