2013. augusztus 18.

Nógrádi Népújság XIX. évf. 35. szám 1963. május 1.



1.p.”A május elsejei ünnepségek részletes programja”

„…Kisterenyén a Népkertben falatozót … állítanak fel. … Az Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalat … Kisterenyén élelmiszer sátrakat állít fel. …”


3.p.”Hatodszor, negyedszer, először … A kisterenyei vasúti csomópont elimerése”

„A kisterenyei vasúti csomóponton 1962 évi eredményei alapján három szolgálati ág teljesítette az élüzem cím feltételeit, és ezért vezérigazgatói elismerésben részesültek. A szombaton megtartott ünnepségen vették át az elismeréseket. Ebből az alkalomból számos vasutas kiváló dolgozó jelvényt, oklevelet, illetve pénzjutalmat kapott.

A fűtőház kollektívája 1959. január óta egymás után hatodszor érdemelte ki az élüzem, illetve a vezérigazgatói elismerés magas kitűntetését. Amikor az eredmények okairól érdeklődünk, a fűtőházban egyértelmű a felelet.

-Jó a kollektíva, a legfőbb pedig a szocialista brigád mozgalom … Jelenleg már 6 brigád nyerte el a  szocialista címet, nyolc pedig annak megszerzéséért indított versenyt. Különösen dicsérik Vass Ignác és Fodor Lajos mozdonyvezetők kollektíváját, amelynek a termelésben, a szocialista életmód meghonosításában példát mutatnak. Sok jót hallottunk a fiatalokról is, akik akár a műhelyben, akár a mozdonyon méltó követei az idősebb dolgozóknak. A fűtőház valamennyi fiatal dolgozója szocialista címért versenyző brigád tagja. A kocsitisztítók szocialista brigádja – özv. Csépe Pálné vezetésével – a múlt évben is többször kapott elismerést, kitűntetést lelkiismeretes munkájáért. Ma már a fűtőház dolgozóinak 40 százaléka a kiváló dolgozó jelvény, vagy oklevél tulajdonosa.

Ez a sok sikert elért kollektíva különösen büszke arra a megsárgult grafikonra, amely az egy dolgozó mozdonyra eső kilométer teljesítményt ábrázolja. Öt év alatt csaknem kétszeresére növekedett ez a fontos, egész fűtőház gazdaságos tevékenységét meghatározó mutató. Elsősorban ez járult hozzá, hogy a múlt évben több mint 875 ezer forintos önköltségcsökkentést értek el, a megtakarított szén értéke pedig meghaladja a 130 ezer forintot.

A forgalmi szolgálat dolgozói most már negyedik alkalommal tűzték ki az állomás épületére az élüzem jelvényt.

Most, szombaton, amikor a forgalmi dolgozók is átvették az elismerést, arról adtak számot, hogy az állomáson havonta megmozgatott tízezer vagonnal jól gazdálkodtak. Ennek eredménye, hogy egy év alatt csaknem 3000 kocsit takarítottak meg, ennyivel kevesebbet használtak fel azonos árumennyiség elszállításához, mint egy évvel korábban.

A szertár 18 tagú kollektívája most először érdemelte ki az elismerést, munkájukkal ők is hozzájárultak ahhoz, hogy a kisterenyei forgalmi csomópont jó hírneve tovább erősödjön.”


8.p.”Az NB III-as csapatainak eredményei”

"Kisterenyei Bányász  - Chinoin 2:1”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése