2013. október 25.

Nógrád XXII. évf. 107. szám 1966. május 7.



1.p.”Befejezés előtt a tavaszi tervek teljesítése”

„…A Berceli és Kisterenyei Gépállomás dolgozói az elmúlt napokban már eleget tettek  kötelezettségüknek. Teljesítették tavaszi tervüket. Több traktoros kimagasló eredményt ért el a kongresszus tiszteletére indított versenyben. A Kisterenyei Gépállomáson az utóbbi tíz nap alatt, a legeredményesebben Zeke József dolgozott. …”


6.p.”Az idén is megnyílnak az építőtáborok”

„A fiatalok körében az egyik legnépszerűbb társadalmi munka az építőtáborokban való részvétel. …

…Az országosok mellett a megyében is lesznek ilyen jellegű építőtáborok. Kisterenyén, a mátraszőllősi tsz-ben és a nagybátonyi botanikus kertben végeznek közhasznú társadalmi munkát a nógrádi fiatalok.”


6.p.”Mezőgazdasági pályaválasztás Kisterenyén”

„Az 1965-66-os tanévben 90 tanuló fejezi be tanulmányait a kisterenyei általános iskolában. A nyolc osztály elvégzése után a fiatalok húsz százaléka a mezőgazdasági pályát választja hivatásul. A termelőszövetkezetekkel eddig tizennyolc fiatal kötött szerződést, akik mezőgazdasági szakmunkásnak készülnek. Többen mennek a helyi gépállomásra és az állami gazdasághoz. Nőtt az érdeklődés az erdészeti szakközépiskola iránt is. A kisterenyei általános iskolában ez az első eset, hogy ilyen mértékben érdeklődnek a fiatalok a mezőgazdasági pályák iránt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése