2013. október 17.

Nógrád XXII. évf. 16. szám 1966. január 20.

1.p.”Egyre több traktor várja kijavítva a tavaszt a Kisterenyei Gépállomás udvarán”





4.p.”Gyorsabb, olcsóbb, de …”   - Pádár András –

„A fiatal főmérnök akkor került a kisterenyei gépállomásra, amikor elkezdték a szalagszerű javítást. Máró Lászlónak nem volt ez újdonság. Mégis sok gondot, fejtörést okozott az új módszer bevezetése.

Kiverték a közfalakat

-Nem volt műhely, ahol létrehozhattuk volna a ’szalagot’. …

…A Kisterenyei Gépállomáson is kettős munka folyt. Az év legnagyobb részében szántottak-vetettek, télen pedig javították a gépeket. Természetszerűen alakult kis a traktoristák és szerelők csoportja. …

…A Kisterenyei Gépállomás talán az egyik legelhanyagoltabb ilyen üzem a megyében. A helybeliek csak nagy erőfeszítéssel tartanak rendet a zsúfolt udvaron, s hősies munkát végeznek a félkörben épült – nem műhelyek céljára készült – épületekben.

Az egyetlen korszerűbb létesítmény az, ahol a szalagszerű javítás folyik. Körülbelül huszonöt-harminc méteres műhelyben UTOS-traktorok állnak középen a szerelő kocsikon. Hatalmas ablakokon árad be a fény. Az ablakok mellett munkapadok. A műhely másik oldalán alkatrész-állványok. az egyik kapun bejön a gép, a másik oldalon kijavítva hagyja el a helyiséget. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése