2013. október 17.

Nógrád XXII. évf. 14. szám 1966. január 18.

1.p. „Vidám hócsata zajlik a kisterenyei új gimnázium udvarán a nagy szünetben. A jól felszerelt intézményt hat és félmillió forintos költséggel építették, s háromszáz középiskolás diáknak biztosítja az ideális tanulási körülményeket”




5.p.”Az NB III. tavaszi idényének sorsolása”

„I. forduló: Kisterenyei Bányász – Mizserfai Bányász

 II. forduló: BEAC – Kisterenye…”


6.p.”Három brigád nyerte el a szocialista címet”

„Eredményesen gazdálkodtak 1965-ben a Kisterenyei Gépállomáson. Ezt állapították meg a napokban az üzemi tanácsülésen, ahol értékelték a szocialista munkaverseny eredményeit is. …

…A gépállomás dolgozói előtt Baranyi Bertalan igazgató nyújtotta át a kitűntetéseket. Szocialista címet nyert Bakos József és Fekete Sándor szerelő, valamint Koós Sándor traktoros brigádja. …”

6.p.”Elítéltek egy garázda asszonyverőt.”

„O. S. kisterenyei lakost korábban többször ítélte el a bíróság különféle bűncselekmények miatt. A férfi nem tanult a büntetésből; továbbra is italozott, s gyakran váltogatta munkahelyét. A MÁV-nál betöltött állását otthagyta, vett két lovat, s azokkal fuvarozott – engedély nélkül.  … Néhány hónappal később O. szénát lopott. Az őt tettenérő önkéntes rendőrt a földre teperte. Még aznap este egy hivatásos rendőrt bántalmazott azért, mivel arra figyelmezette, hogy a lovas fogatot a kocsma előtt őrizetlenül hagyni nem szabad. …”


6.p.”Félmillió forint a sertéstenyésztés fejlesztésére”

„Befejezték a Kisterenyei Állami Gazdaságban a Lengyend-pusztán létesített sertéstelep felújítását. …

…Régi gond Kisterenyén, hogy nincsenek megfelelő ólak és hizlaldák. Pedig az egyik legjövedelmezőbb ágazat lenne a gazdaságban a sertéstenyésztés, hizlalás. Ezt bizonyítja az is, hogy 1965-ben a sertéshizlalási tervet túlteljesítették. Az idén a tervek szerint 210 koca lesz a gazdaságban, s 2600 mázsa húsnak megfelelő sertést kell hizlalniuk. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése