2013. augusztus 3.

Nógrádi Népújság XVIII. évf. 32. szám 1962. április 21.



1.p.”Szántóverseny Kisterenyén”

„Megyeszerte folynak az üzemi szántóversenyek. Kisterenyén szerdán délelőtt álltak rajthoz a versenyzők, hogy bebizonyítsák szaktudásukat.

A termelőszövetkezeti agronómusokból álló versenybizottság előtt 9 Utos és Szuper Zetor sorakozott fel, hogy adott jelre megkezdje a munkát. A kilenc induló között 4 szövetkezeti traktoros nevezett be a versenybe. Minden versenyzőnek 100 méter hosszú és 30 méter széles területet kellett két órán belül megszántani. A verseny fő célja a minőségi munka volt. Csaknem tízféle minőségi követelménynek kellett eleget tenni a verseny során.

Az izgalmas versenyt Ozsvárt István a kisterenyei gépállomás traktorosa nyerte meg Utos gépével 81,2 pontszámmal.

Az üzemi verseny első helyezettje karórát, a második fényképezőgépet, a harmadik likőrös készletet kapott ajándékban. A rövidesen sorra kerülő járási versenyen ez a három traktoros vesz részt.”


8.p.”Sportlövészet”

„Vasárnap Salgótarjánban rendezték meg a Béke Kupa sportlövész megyei bajnokság első fordulóját. A bajnokságban nyolc csapat 58 versenyzővel állt rajthoz. A bajnokság első versenyén már igen szép eredmények születtek.

Egyéni eredmények: Férfi felnőttek: 1. András Antal Kisterenye MHS, 244 kör, 2. Szomszéd Sándor Kisterenye MHS, 243 kör…

…Ifjúságiak: Janusek István Kisterenye MHS 244 kör,  2. Hracskó János Kisterenyei MHS 208 …

…Csapat: …4. Kisterenyei MHS, 1518 kör. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése