2013. május 4.

Nógrádi Népújság II. évf. 93. szám 1957. november 23.



2.p.”Szülők és nevelők összefogása Kisterenye”
„…Igazi eredmény csakis a szülők és nevelők kölcsönös együttműködése, közös munkája hozhat. Kisterenyén magáévá tette ezt a megmásíthatatlan igazságot az iskola. Az előző évek hasznos példájára az idén októberben is sor került a szülői munkaközösség létrehozására. Ez egy roppant erős szerv lett Kisterenyén, méghozzá olyan szerv, amelyben csak elvétve találni férfit. …
…A szülői gondoskodás azonban nemcsak a gyerekekkel törődik. Hiszen a gyerekeknek sem közömbös – ebből következően a szülőknek sem -, hogy milyen körülmények között élnek a pedagógusok.
Ha szabad idejükből futja szórakozásra, fáradt perceiket felüdíti egy kis tartalmas kikapcsolódás, nyilván több erejük és kedvük van a nevelésre is.
A baj csak az volt, hogy a pedagógusok nem tudtak hol szórakozni. Leleményesen találtak egy jó megoldást: az iskolában kellene berendezni egy kis barátságos fészket klubszobának. Már van egy gyönyörű függöny és szőnyeg, megkapták a székeket is, de még annyi minden kellene. Hiányzanak még a szórakozó eszközök és nagyon kellene egypár kis dohányzóasztal is. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése