2013. május 24.

Nógrádi Népújság XV. évf. 6. szám 1959. január 21.



1.p.”Járjanak élen fiataljaink az új technika alkalmazásában is. A bányász KISZ-brigádok vezetőinek tanácsa”

„Vasárnap délelőtt Salgótarjánban a szénmedence bányász KISZ-brigádjainak vezetői megbeszélésre jöttek össze. …

…A szénmedencében 65 KISZ-brigád dolgozik. Nincs olyan üzem, ahol ne lehetne megtalálni a fiatalokat. Ha az eredményeket nézzük, fiataljainknak nem kell szégyenkezniük. Minden üzemnél ott vannak az élvonalban a legjobbak között. …

…Hasonló jó eredményeket értek el az elővájáson és feltáráson dolgozó KISZ-brigádok is. Különösen jó munkát végeztek … Kisterenyén Sándor b. Ferenc …”


7.p.”Bűncselekmények és szabálysértések számának csökkentése a társadalom feladata”  - So –

„A salgótarjáni városi és járási ügyészség és a BM. Salgótarján városi és járási rendőrkapitánysága az elmúlt hét végén bűnüldözési értekezletet tartott Salgótarjánban, amelyen az ügyészség és a rendőrség munkatársain kívül részt vettek a társadalmi és tömegszervezetet vezetői, üzemek dolgozói is. …

…A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy az 1958-ban tárgyalt bűncselekmények és szabálysértések mintegy 80 százalékban vidéken fordulnak elő, de az elkövetők 80 százaléka is vidéki. Főképpen Nagybátony, Kisterenye, Karancslapujtő, Cered és Szuha községekben fordulnak elő ilyen esetek. …”


8.p.”Hírek”

„- Napi 120-140 liter tejet értékesít a kisterenyei Vörös Október Tsz tejcsarnokában, amelyet saját tehénállomány biztosít.”


8.p.”Mi újság a Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetségben?”  - gor  -

„…Ugyancsak átadtuk a Kisterenyei MÁV labdarúgóinak is az érem kitűntetéseket a járási bajnokság megnyeréséért, melyet az elmúlt évi szép szereplésükkel értek el.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése