2013. május 15.

Nógrádi Népújság III. évf. 69. szám 1958. szeptember 3.

  1. 1.p.”Ma nyílik meg idős Szabó István szobrászművész kiállítása”
  2. „Mint arról már hírt adtunk, idős Szabó István szobrászművész több mint 50 műből álló kiállítási anyaga Salgótarjánban is eljut. Az ország hét bányászvárosa után Nógrád megyei lakói, bányászai is gyönyörködhetnek Szabó István alkotásaiban, a szénbányászat 200 éves történetében, amelyet a művész keze fába vésett. Idős Szabó István szobrászművész kiállítására a VIII. bányásznap alkalmából kerül sor. A kiállítás ünnepélyes megnyitását ma délután 3 órakor Salgótarjánban, a városi művelődési otthonban tartják meg. A kiállítás megtekinthető mindennap reggel 8-tól 12-ig és délután 2 órától este 7 óráig.”

  3. 3.p.”Hét élüzemet avattak a szénmedencében”
  4. „…Kisterenyén az élüzem avató ünnepségen került sor a kiváló eredményt elérő dolgozók jutalmazására. Az ünnepségek után mindenütt megszólalt a zene, az asztalokra étel-ital került, s bányászaink a késő esti órákig vígan ropták a táncot.”

  5. 8.p.”Osztályozó mérkőzések a megyei bajnokságba jutásért”
  6. „Érsekvadkert – Kisterenyei MÁV  0:3
  7. Ezen a találkozón pedig a MÁV játszott kitűnően, s most már majdnem biztos, hogy a Vizslási Bányász és a Kisterenyei MÁV együttesei kerülnek az I. osztályba. ...
  8. Kisterenyei MÁV – Vizslási Bányász 3:4”





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése