2013. május 11.

Nógrádi Népújság III. évf. 46. szám 1958. június 14.

2.p.”Hogyan dolgoznak a bányász kiszesek?”

„A KISZ megalakulása óta a szénmedencében számtalan KISZ-brigád alakult. A fiatalok nem hoztak szégyent szervezetükre, hisz jó munkájuk láttán még az idősebbek sem fukarkodtak a dicsérettel. Így van ez Kisterenyén is. Baranyi ifj. István pócsházi brigádja az ellenforradalom idején kovácsolódott össze. … Kuris Flóriánról is ugyanezt mondhatjuk, mint a Baranyi-brigádról. A különbség talán az, hogy nem Pócsházán, hanem a tekevölgyi lejtaknában dolgoznak. S jó munkájuk bizonyításául elég elmondani, hogy május hónapban tervüket 116,2 százalékra teljesítették.”



5.p.”Jól dolgozik az erdőkürti és a kisterenyei gépállomás”

„Gépállomásaink talajmunka tervüket eddig 88,2 százalékra teljesítették. A munkálatokban továbbra is a tolmácsi gépállomás jár az élen 113,7 százalékos tervteljesítéssel. …

…A kisterenyei gépállomáson 502 holdról takarították be a takarmányt.”

6.p.”Felelősségre vonást minden oldalon”
„Kisterenyén még széltében hosszában beszélnek az emberek arról a bűnügyről, amelyet hatósági szerveink a kisterenyei malomban lepleztek le. …”



6.p.”A pedagógiai pályázat eredményhirdetése”

„Ez év márciusában a megyei művelődési osztály és a Pedagógusok Nógrád megyei Területi Bizottsága pályázatot írt ki pedagógusainknak nevelési kérdések feldolgozására és az iskolai oktató-nevelő munkát segítő szemléltető eszközök elkészítésére. A pályázatra 26 pályamű érkezett be. …

…Az I. díjat és a vele járó 1.000 forintot Radics István kisterenyei nevelőnek ítélte oda, a gondosan összeállított felső tagozatos mintarajz-tanmenetéért. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése