2013. május 24.

Nógrádi Népújság XV. évf. 5. szám 1959. január 17.



2.p.”Az első tíz nap bányáinkban”  -   Hortobágyi András  -

„Az új gazdasági év a nógrádi bányászok megnövekedett feladatát jelenti. A mennyiségi tervet tröszti szinten naponta közel 60 vagon szénnel emelték. Nem ez az első eset a bányák államosítása óta, hogy az ország a nógrádiaktól többet kér. S elhangozhatott bármikor a kérés, a nógrádiak válasza mindig igenlő volt, sőt nyomatékul rendszerint mindig megtetézték a kitermelt mennyiséget több száz tonna terven felüli szénnel. …

…Nem ilyen vészes a helyzet Kisterenyén és Zagyván, azonban az I. dekád eredménye figyelmeztető a két üzem számára. Itt ugyanis sorozatos üres csille hiányok lépnek fel, amelyek hátráltatói a terv teljesítésének. Az igaz, hogy az üres hiány nem újszerű dolog, sőt mondhatnánk ez a probléma a bányászkodással egyidős. Jelenleg azonban az üres hiány mellett az önállótlanság is fellelhető. Mindkét üzemre jellemző, hogy midőn az üres ellátás terén probléma van, ahelyett, hogy felmérnék a helyzetet, s intézkedéseket foganatosítanának a legegyszerűbb – de nem a legjobb – módszert választják. Telefonálnak a tröszt termelési osztályához, s ezután úgy érzik, mindent megtettek és várják a segítséget. …”


8.p.”Hírek”

„ – Eredményesen dolgozik a kisterenyei üzemi nőbizottság. A dolgozó nők ügyes-bajos dolgaival, problémáival kielégítően foglalkoznak a nőbizottság tagjai.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése