2013. május 11.

Nógrádi Népújság III. évf. 49. szám 1958. június 25.

1.p.”Gépállomásaink tovább növelték eredményeiket”

„A kaszálási munkáknál legeredményesebbek a  kisterenyeiek 575 kh. területtel.”

3.p.”Szép látvány, jó eredmények az önkéntes tűzoltók versenyén”

„Az önkéntes tűzoltók megyei versenyét vasárnap délelőtt Kisterenyén, a Népkertben tartották meg.  A rossz idő ellenére is megjelent a versenyen valamennyi csapat, s 40 községi, termelőszövetkezeti és üzemi csoport, több mint 300 tagja mérte össze erejét. Nagyszerű színfoltja volt ennek a versenynek, hogy a férfi idősebb tűzoltók mellett a jobb eredményekért vetélkedtek a leány és a fiú tűzoltó csapatok is. …”



5.p.”Készülnek az aratásra Kisterenyén is”

„Minden erejüket megfeszítve dolgoznak  a tagok a Kisterenyei Vörös Október Termelőszövetkezetben, hogy a mostoha időjárás okozta kiesést a növénytermelésben a legminimálisabbra csökkentsék. A kaszálást már befejezték. Az állatállomány részre szükséges takarmány egy részét így biztosították. Gondosan végzik a növényápolást is. A legnagyobb figyelmet  a mákra fordítják. Érthető ez, hiszen 5 holdon szerződéses elit mákot termelnek. …

…Megkezdték a megfelelő előkészületeket az aratásra is. A termelőszövetkezet tábláján 42 hold őszi és tavaszi gabona vár aratásra. A nagyobb részét, 31 holdat leszerződtek a gépállomással, ezt a gép aratja majd. A fennmaradó 11 hold a termelőszövetkezet tagjaira vár, arra az aratópárra, amely a jövő hét elején már minden bizonnyal megkezdi a nagy munkát. Ha minden jól meg, úgy számítanak, hogy három nap alatt végeznek a 11 holddal. bár fogatuk igen kevés, mégsem félnek attól, hogy a behordás komoly gondok elé állítja a termelőszövetkezetet. Itt van a gépállomás, amelynek vontatója van bőven, ez majd segít."



8.p.”Sport”

„Kisterenyei Bányász – Sátoraljaújhely

találkozó elmaradt, mivel a mérkőzés időpontját délután 5 órára hirdették meg, a vendégek pedig 2 órakor akarták elkezdeni a mérkőzést. Mivel nem tudtak megegyezni a sátoraljaújhelyiek autóbuszra ülve elhagyták Kisterenyét.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése