2013. május 15.

Nógrádi Népújság III. évf. 63. szám 1958. augusztus 13.

1.p.”Ünnepségek megyeszerte a 8. vasutasnapon. Békevonat indult Kisterenyéről”

„Zenés ébresztő fogadta korán reggel Kisterenyén a vasutasokat és a község dolgozóit. A szovjet hősök emlékművének megkoszorúzása után 9 óra 20 perckor békevonatot indítottak az állomás dolgozói. A 2. 500 tonna terhelésű vonat Tiszapalkonyára vitte a nógrádi szenet. A vonat személyzetét Hatvanban a nőbizottság küldöttei fogadták ünnepélyes keretek között. Az ünnepségen mintegy 400 vasutas, bányász és más dolgozó vesz részt. Ebből az alkalomból 37 vasúti dolgozót pénzjutalomban részesítettek, tízen pedig megkapták a kiváló vasutas oklevelet.”



5.p.”Dicséretet érdemelnek”

„Befejezték a cséplést a Kisterenyei Állami Gazdaságban. A gabona a mostoha időjárás ellenére egészen jól fizetett. A búza 8, a tavaszi árpa 9,85, az őszi árpa 12 mázsát adott katasztrális holdanként. A cséplés a legnagyobb rendben ment. Okulva a tavalyi esztendőn a gazdaság vezetői a legnagyobb körültekintéssel, gonddal készítették elő a cséplést. Munkásaikat már jó előre biztosították. Azok az emberek alkották a cséplő munkacsapatot, akik korábban az aratásnál is segítettek. Mivel javarészük idegen, szállásról, ellátásról a gazdaság gondoskodott. Ahogy Kisterenyén mondják, nagyon jól ment a munka az idén.

Az elmúlt esztendőben, még szeptember közepén is cséplőgép zúgott itt, s most augusztus első felében jelentette a gazdaság: végeztek a csépléssel.”



6.p.”Pálinka zugárus került hurokra”

„Bejelentés alapján indított nyomozást a megyei Pénzügyőri Parancsnokság a Kisterenyei Állami Gazdaságban. A nyomozás igazolta a bejelentés valódiságát. V.I. a gazdaság fogatos brigádvezetője és három társa hosszú idő óta foglalkozott elsősorban cukorból készült pálinka eladásával. V. a pálinkát L.E. és özv. S. S-né egerszóláti, K. D-né verpeléti lakosoktól vásárolta, literét 60-70 forintos árban.”



8.p.”Hírek”

„- 30-35 vagon zöldtakarmányra számít a másodvetésű növényekből a Kisterenyei Állami Gazdaság.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése