2013. május 8.

Nógrádi Népújság III. évf. 21. szám 1958. március 15.

2.p.”Az elsők között”

„Jól szerepelt a termelőszövetkezetek országos versenyében a kisterenyei Vörös Október Tsz. Az eddigiek szerint bejutott a kilenc helyezett közé. A kis termelőszövetkezet közötti versenyben pedig az első három közt van.”



3.p.”Nagy erővel építik a műutat Hatvan-Salgótarján között”

„Sok helyen a jelenlegi út mentén, másutt teljesen új nyomvonalon bontakozik ki az a nagyarányú építőmunka, amely a Hatvan-Salgótarján közötti 21-es számú teljesen korszerű műút építéséért folyik. Pásztó és Kisterenye között van az építés másik szakasza. Ezen a több, mint 18 kilométeres szakaszon már kb. 8 kilométeren a földmunkák nagy része elkészült. A további részen most kezdik meg, s mintegy 260 ezer köbméter földet kell majd megmozgatni. Ezt a feladatot augusztus végéig akarják elvégezni, azonban június elejével már megkezdik a betonozást s folyamatosan haladnak Kisterenye felé. Október végéig ezzel is végeznek, hogy az év végére az új utat átadhassák a forgalomnak. …

…A munkálatok harmadik szakasza Kisterenye- Zagyvapálfalva között van. … itt az Aszfaltút-építő dolgozik. Több helyen az új út a régi nyomvonalon fog haladni, természetesen megszélesítve 7 méterre. Valamennyi szakaszon a munkálatokat az év végéig kell befejezni.”

4.p.”A tavaszi készülődésről tanácskoztak Kisterenyén”   -  (Tudósítónktól)  -
„Tanácskozásra jöttek össze a kisterenyei gépállomás körzetéhez tartozó termelőszövetkezetek elnökei és párttitkárai, hogy megbeszéljék a gépállomás vezetőivel a tavaszi munkára való felkészülést, valamint a gépi munkára kötendő évi szerződéseket. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése